Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, Junij 2017

Revija Bodi eko, Junij 2017

MORDA VAS ZANIMA

Zakorakajte v poletne mesece z novo junijsko številko revije Bodi eko, ki je polna zanimive in koristne vsebine.

- Oglas -

Bodi eko junij 2017

 

Pot Tare Zupančič do srečnih misli in zdravega telesa

Tokrat  na naslovnici revije Bodi eko gostimo voditeljico Taro Zupančič, ki nam je zaupala, kako so v njeni mladosti psihične težave vplivale na njeno zdravje in kako si je pomagala, da je zdaj njeno življenje napolnjeno s srečnimi mislimi, kar je s seboj prineslo tudi to, da je veliko bolj zdrava in da ji snovi v telesu ne zastajajo več, nekoč je imela namreč velike težave z zastajanjem vode v nogah. Je tudi poznavalka eteričnih olj in naravne kozmetike, zato se nikamor ne odpravi brez stekleničke eteričnega olja rožmarina.

Zgodba: Crohnovo bolezen napadel s postom

V junijski številki revije Bodi eko pa ne zamudite tudi navdihujoče zgodbe mladega očka Simona Štelcerja, ki mu je Crohnova bolezen postavila življenje na glavo, a jo je napadel s svežim zrakom, postom in presno prehrano. Osem let je od tega in danes o bolezni ni ne duha ne sluha. Kaj je bil Simonov ključ do zdravja in dobrega počutja? Odgovor je pravzaprav povsem preprost: sprememba prehrane in samozdravljenje s postenjem, redno gibanje na svežem zraku, notranji mir in pozitivno razmišljanje. To so »tablete«, s pomočjo katerih je tudi Simonova bolezen s časom popustila. Na kakšen način se je učinkovito spopadel z boleznijo si preberite v reviji.

Prižgite prebavni ogenj in uravnajte holesterol

- Oglas -

V sveži številki revije Bodi eko pišemo tudi o tem, kako se težav s holesterolom loteva ajurveda, kaj je prebavni ogenj in kako ga prižgati. V prispevku pa najdete tudi recept za podporni čaj  za zniževanje holesterola in katera so tradicionalna indijska zelišča, ki pripomorejo k lažjemu uravnavanju holesterola. Tokrat pa smo za vas pripravili tudi nasvete, kako doma ublažiti trpljenje pri hemoroidih.

To poletje se poslovite od oteklih nog

Nikar ne zamudite junijske številke revije Bodi eko, saj v njej najdete tudi naturopatske nasvete Erike Brajnik o tem, kako v vročini preprečiti nezaželeno otekanje nog. Vzrok za poletno otekanje nog namreč tiči predvsem v upočasnjeni venski in limfni cirkulaciji.  A zakaj se cirkulacija sploh upočasni? Naturopatinja pojasnjuje da zato, ker se kakovost žil poslabša in zaradi toksinov, ki se v presežku naberejo v krvi in limfi ter delajo telesne tekočine bolj viskozne, goste. Vemo pa, da gosta tekočina teče počasneje kot redka. V  junijski reviji Bodi eko boste poleg podrobne razlage našli tudi nasvete, kako preprečiti otekle noge s prehrano in naravnimi pripravki.

Jože Majes: kako se lotimo herpesa z zdravilnimi rastlinami

Herpes  je virusno obolenje kože in sluznic. Najpogosteje se pojavlja  na sluznici ust. Ker virusi nimajo svoje presnove, vedno iščejo gostitelja. Poleg direktnega prenosa iz ust se prenaša virus  z jedilnim priborom, kozarci, brisačami itd. Jože Majes je za vas pripravil nasvete in recepte, ki vam bodo v pomoč pri boju z različnimi vrstami herpesa.

Vsestranska cvetna voda za naravno nego telesa

Da bo vonj po poletju čim bolj močan, smo za vas pripravili vse o uporabi  cvetne vode oziroma hidrolatov.  V reviji pa vas čakajo tudi trije preprosti in uporabni recepti za uporabo hidrolatov, in sicer se boste naučili pripraviti obrazno vodico za občutljivo in vneto kožo, ustno vodico in proticelulitni napitek proti zastajanju vode. Za vas pa smo pripravili tudi nekaj receptov za aromatični udarec glivicam.

Lahki okusi poletja

Tokrat smo za vas pripravili recepte brez glutena in z veliko vitamini za celo družino. Ne zamudite receptov za rižoto z radičem in porom,  preprosti pad thai in polnjene paradižnike. Na svoj račun pa bodo tokrat prišli tudi vegani, saj je Tereza Poljanič pripravila recepte za vegansko slivovo galeto, vegansko pito z breskvami in brezglutensko vegansko torto z jagodičevjem.  Preverite pa tudi, kako lahko sami naredite posteljico za svoje hišne ljubljenčke.

Resnica o novih sladilih

V tiskani izdaji revije Bodi eko smo za vas tokrat  raziskali, kakšna je resnica o novih, vedno bolj priljubljenih sladilih. Vsi nadomestki za sladkor namreč niso enako dobri in lahko imajo različne stranske učinke. Težava pri nadomestkih za sladkor je, da jih telo ne razgradi tako kot sladkor, zato možgani ne dobijo signalov zadovoljstva. Posledično ne pošljejo telesu signala, da sprosti hormone, ki znižajo tek, zato še vedno občutimo lakoto, kar lahko vodi v večjo zaužito količino hrane.  Pod drobnogled smo tokrat vzeli eritritol in ksilitol in predstavili naravno sladilo monk, ki mu nekateri napovedujejo podobno prihodnost kot steviji, čeprav ga je trenutno še težko dobiti…

Vse to in še več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Nova številka v prodaji od četrtka, 25. 5. 2017.

- Oglas -

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE