Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, Maj 2017

Revija Bodi eko, Maj 2017

MORDA VAS ZANIMA

Maj je mesec ljubezni in mesec, ko nas narava vabi na cvetoče travnike in v sveže dišeče gozdove. V novi številki revije Bodi eko smo zato za vas raziskali, kaj vse lahko za svojo domačo lekarno pripravite iz breze, ki  ji nekateri pravijo kar sveto drevo, saj lahko s svojo močjo odplakne celo ledvične kamne.

- Oglas -

Bodi eko maj 2017

Izdelajte si svoj domači in učinkovit dezodorant

Za dezodorante ni sezone, saj so naši zvesti spremljevalci v vseh letnih časih. V obilici komercialne ponudbe se nekateri še vseeno odločamo za lastno izdelavo. Tu je seveda mnogo razlogov, eden med njimi je tudi ta, da si lahko sami naredimo dezodorant z učinkovanjem, ki ni namenjen samo temu, da nevtralizira neprijetne učinke potenja, ampak še za mnogo več. Vas zanima, kaj je tisto več? Izvedeli boste v majski številki revije Bodi eko.

Kako globoko razstrupiti in pomladiti telo z brezovim sokom?

Za sodobnega, z industrijsko hrano prenasičenega človeka je brezov sok odlično sredstvo za razstrupitev telesa. Ste vedeli, da obstaja slovenska super pijača, ki telesu pomaga, da na naraven način odplakne strupe, ki se zaradi sodobnega načina življenja nabirajo in obremenjujejo jetra in ledvice, hkrati pa pomlajuje in lahko celo odplakne ledvične kamne?

Ajurveda in sladkorna bolezen (prameha)

Ajurveda sladkorne bolezni ne vidi kot eno bolezen, ampak jo vidi kot skupek pojavov različnih presnovnih neravnovesij. Povezana je s hiperglikemijo (povečan sladkor v krvi), ki je posledica zmanjšanega nastanka inzulina v pankreasu (kloma). Je kronično endokrino neravnovesje, ki vpliva na metabolizem ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob kot tudi na ravnotežje voda-elektroliti …

Nasveti Erike Brajnik: Znebimo se trebuščka, celulita in odvečnih kilogramov

- Oglas -

Prihaja pomlad in z njo obdobje kratkih kril, pajkic, kratkih hlač in kopalk. Vsak si želi, da bi bil na plaži videti kar najlepše brez dodatnih ljubezenskih obročev okoli pasu, celulita in povešene kože na stegnih in rokah. Kot vedno ponavljam, se ne zredimo v enem mesecu od decembra do januarja, ampak se redimo celo zimsko obdobje počasi in potem pridemo v spomladanski čas čisto obupani in s kar nekaj odvečnimi kilogrami. Kaj storiti? Da razumemo, kako ukrepati, moramo razumeti, kaj se nam je sploh zgodilo …

Resnična Zgodba: Ko se multipla skleroza pojavi čez noč

Zgodba Grega Selaka, vrhunskega plezalca, ki ni izgubil upanja, da nekoč odkrijejo zdravilo. Grega Selak ni le vrhunski plezalec, ampak predvsem človek, ki s svojo zgodbo sporoča, da je tudi v najtežjih trenutkih treba ohraniti nasmeh in se posvetiti stvarem, ki jih imamo radi. Kar je seveda težko. Tudi sam je bil, ko je izvedel za diagnozo multiple skleroze, na dnu, dve leti kasneje pa je na svetovnem prvenstvu v Parizu osvojil bronasto medaljo …

Nuša Lesar – v težkih trenutkih ji je pomagala terapija

Nušo Lesar smo lahko v zadnjem mesecu spoznali v povsem drugi vlogi – iz resne voditeljice se je prelevila v vedno nasmejano plesalko. Z njo smo se pogovarjali o tem, kako se je spreminjala v osmih letih na televiziji, kako je zase in za svoje zdravje poskrbela v časih, ko se ji je porušil svet, in kako je dokazala, da je v njej še mnogo več kot lepota …

Neprestano utrujeni? Morda vam primanjkuje vitamina B12

Vitamin B12 imenujemo tudi kobalamin. To je v vodi topen vitamin, odgovoren predvsem za tvorjenje krvi, zdrave živčne in možganske funkcije. Naše telo je sicer sposobno samo tvoriti ta vitamin, vendar v debelem črevesju (tvorijo ga bakterije), medtem ko absorpcija vitamina B12 poteka že prej v tankem črevesju. Zato je za človeka glavni vir vitamina B12 njegova prehrana …

Nam naravni pripravki pomagajo pri zanositvi ?

Mlademu paru, ki iz kakršnih koli razlogov ne more imeti otrok, ni lahko. Medicina je na tem področju zelo napredovala. Imamo umetne oploditve pa tudi procesi posvojitev so urejeni in legalni. Medicina danes ugotavlja, kateri od partnerjev je neploden. Pa vendar se zgodi, da preiskave pokažejo, da je vse v redu pri obeh, otrok pa ne dobita. Pa poglejmo, kaj o tem pravi tradicionalna medicina …

Vse to in še več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Nova številka v prodaji od četrtka, 26. 4. 2017.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×