0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, Julij-Avgust 2017

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2017

MORDA VAS ZANIMA

Poletje mineva v znamenju potovanj, sonca in osvežilne lahke prehrane, zato se vam iz naslovnice revije Bodi eko tokrat nasmiha voditeljica Mojca Mavec. Za vas smo v poletni številki revije Bodi eko pripravili vsebine, ki bodo odgnale vse poletne skrbi in poskrbele za nepozaben dopust.

- Oglas -

Na dopust s poletno številko revije Bodi eko

V poletnih mesecih revijo Bodi eko najdete tudi na bolje založenih in turističnih prodajnih mestih na Hrvaškem.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2017

 Sindrom razdražljivega črevesja: preproste rešitve, ki pomagajo

Vedno pogosteje pa ljudi muči tudi sindrom razdražljivega črevesja, ki je ponavljajoče vnetje črevesne sluznice, anusa, rektuma in distalnega dela črevesja. Pri napredovani bolezni je prizadeto celotno debelo črevo. Najpogosteje se pojavi v drugem ali tretjem življenjskem obdobju, v hujših primerih pa se lahko kasneje razvije celo rak debelega črevesja. V poletni številki revije Bodi eko najdete uporabne in koristne ajurvedske načine za spopad s sindromom razdražljivega črevesja.  

- Oglas -

ŽIVLJENJSKA ZGODBA: Vijolično potovanje MOJCE JAMBREŠIČ, ki je prebolela Hodgkinov limfom, obliko raka, o kateri ne vemo veliko

Tokrat  bralce tiskane izdaje revije Bodi eko čaka navdihujoča izkušnja Mojce Jambrešič, ki je prebolela Hodgkinov limfom,  bolezen o kateri pravzaprav ne vemo veliko. Statistika pravi, da za to obliko raka letno v Sloveniji zboli 65 ljudi, med njimi pa je vse več mladih. Tudi sama je za Hodgkinov limfom prvič slišala šele, ko je dobila diagnozo. To je rak limfatičnega sistema, pri katerem se maligne celice kopičijo v bezgavkah, ki se povečajo, a ne bolijo. Zato lahko znake, med katerimi so še nočno potenje, utrujenost, izguba telesne teže, tudi povišana telesna temperatura, spregledamo. To se je zgodilo tudi v njenem primeru, saj jo je osebna zdravnica, ker je mislila, da ima nekakšno virozo, večkrat odpravila s protibolečinskimi zdravili …

Z oblogami iz alg in eteričnimi olji nad celulit, neljubega spremljevalca žensk

Poleti marsikatera ženska oklevajoče prvič obleče kopalke, ker se ji njena stegna in zadnjica ne zdijo dovolj lepi. Pogosto je glavni razlog celulit. To je želatinasta snov v podkožju, sestavljena iz vode, maščobe in odpadnih snovi. Nastane zaradi nalaganja toksinov, posledičnega zastajanja tekočine v tkivih, slabše prekrvitve in slabše oskrbe s kisikom. Vse našteto povzroči vnetne procese in se kaže v fibroznih vozličkih … Kako ga lahko borimo z njim s pomočjo oblog iz alg in eteričnimi olji si preberite v poletni reviji Bodi eko.

Helicobacter pylori povečuje tveganje za raka! Kako si pomagati?

Helicobacter pylori je bakterija, ki povečuje tveganje za  raka, z njo pa je okužene približno 66 % svetovne populacije. Težava je v tem, da ni prav nič nenavadnega, da je prebivalka v  telesa človeka, le-ta pa se tega ne zaveda vse svoje življenje in čeprav ne občutite težav, imate večje tveganje za razvoj nekaterih bolezni. Čeprav ne občutite težav je pri vas tveganje za nastanek raka na želodcu 6-krat višje kot pri ljudeh, ki je nimajo. Poleg tega imate večje tveganje za razvoj želodčnih težav – gastritisa, peptične razjede (ulkusa). Ta bakterija pa povišuje tudi tveganje za nastanek raka na požiralniku in tankem črevesu. V reviji Bodi eko smo zato za vas pripravili nasvete, kako se boriti proti tej mali bakteriji, ki lahko povzroča velike težave. 

Zeolit – naravni razstrupljevalec

Zeolit, kamnino iz naravnih mineralov vulkanskega izvora, so poimenovali kar kamen življenja. Zeolit ima zaradi svoje specifične kristalne strukture izredno veliko absorpcijsko notranjo površino. Je kot spužva, ki zaradi svojih lastnosti vase srka kovine in druge strupene snovi, patogene bakterije in viruse iz tal, vode, zraka in organizma. V naravi je ta kamnina neaktivna, ugodne kemijske lastnosti dobi po mehanski obdelavi.

- Oglas -

Razbijamo tabu – Zakaj se pogovarjamo o bolečinah v križu, ne pa o uhajanju urina?

Poletje nas razveseljuje z mokrimi užitki, pri čemer pa nam malce neprevidnosti lahko kmalu pokvari veselje, zato je izjemno pomembno, da skrbimo za zdrava sečila. O pomenu in ohranjanju zdravih sečil z zdravilnimi zelišči se je tokrat razpisal priljubljeni zeliščar Jože Majes, ki je v reviji Bodi eko zapisal svoje skrivnosti za naravno zdravljenje najpogostejših težav s sečili … Za vas smo Darijo Šćepanović povprašali o vsem, kar morate vedeti o inkontinenci in pregledno pripravili navodila za pravilno izvajanje vaj za mišice medeničnega dna in še mnogo koristnih strokovnih nasvetov za spopadanje s stanjem uhajanja urina.

Naredite svoja domača gnojila in škropiva

Gnojenje in dognojevanje vrtnin pred in med rastno dobo sta potrebna, saj jim s tem nudimo dovolj hranil, ki jim omogočajo optimalno rast, rezultat pa je zdrav in lep pridelek. K ekološkemu, naravnemu vrtnarstvu sodi tudi uravnoteženo gnojenje z gnojili, ki so pridobljena iz narave, naj bodo to kupljeni ali doma narejeni pripravki. Predstavljamo vam nekaj gnojil, ki jih lahko naredite doma s sestavinami, ki jih najdete v domačem gospodinjstvu ali v bližnji okolici svojega doma …

Zbogom poletne skrbi!

V poletni številki revije Bodi eko smo poskrbeli, da vam nič ne bo pokvarilo težko pričakovanega dopusta. Preverite, s čim napolniti potovalno lekarno in preprosto naravne različice za premagovanje morebitnih tegob. Za vas smo pripravili tudi naturopatske nasvete, kako okrepiti lase in nohte kar na ležalniku in kako napasti celulit s preverjenimi domačimi recepti, za katere potrebujete eterična olja in alge. Za čudovito kožo poskrbite s slastnimi poletnimi pilingi, pri naravni negi od sonca poškodovane kože in pri izdelavi naravnega gela po britju, recepte najdete v reviji, pa vam bo v pomoč vaša najboljša prijateljica to poletje – aloje vera. Za vas smo zato pripravili vse o njej, tudi morebitne stranske učinke in na kaj vse morate biti previdni pri nakupu vedno večje ponudbe izdelkov iz aloje. Ne zamudite tudi prispevka o tem, kako varčevati z vodo pri delu na vrtu. Seveda pa v reviji ne manjka receptov za okusno in zdravo poletje. Ne zamudite slastnih receptov Tereze Poljanič za domače jogurtove lučke in veganske čokoladne tortice in božanskih receptov s paradižniki.

Vse to in še več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko. V poletnih mesecih revijo Bodi eko najdete tudi na bolje založenih in turističnih prodajnih mestih na Hrvaškem.

Nova številka v prodaji od četrtka, 29. 6. 2017.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

 

Ne zamudite tudi nove številke revije Zdravi Recepti!

.

NAJNOVEJŠE