Osebna rastZacelite svojo grlno čakro

Zacelite svojo grlno čakro

MORDA VAS ZANIMA

Čakre so pojmovane kot energetski centri v našem telesu, kjer se zgošča življenjska energija. Med najpomembnejše spada grlna čakra, ki je močno obremenjena. Tako se večkrat znajde v težavah. Nemoten pretok energije skozi grlno čakro poskrbi za to, da lažje izrazimo svoje misli in čustva, pomemben je tudi za kreativnost in samozavest, hkrati pa podpira delovanje mnogih organov, žlez in drugih delov telesa – med drugim tudi ščitnico, dihala, ušesa in čeljust. Če je pretok energije skozi grlno čakro oviran, se lahko srečujemo z najrazličnejšimi težavami. Zelo pogoste so denimo težave s komunikacijo, kar lahko seveda vpliva na številna področja v našem življenju. Skrb za grlno čakro je zato izjemno pomembna …

1. Postanite boljši poslušalci

- Oglas -

Pogosto nismo zares pozorni na tisto, kar nam pripovedujejo drugi. Čeprav lahko izluščimo osnovni smisel povedanega, pri tem preslišimo ogromno podrobnosti, prazna mesta pa zapolnimo z lastnimi interpretacijami, kar lahko privede do konfliktnih situacij. Uspešna komunikacija se tako vedno začne s pozornim poslušanjem. Če želite pomagati svoji grlni čakri, bi morali zato v prihodnje posvetiti več pozornosti aktivnemu poslušanju. Namesto da zgolj čakate, kdaj boste prišli na vrsto za govorjenje, se resnično osredotočite na besede svojega sogovornika. Tako bodo postali vaši odzivi v posameznih situacijah precej ustreznejši.

2. Uporabljajte modre šale, rute in podobne dodatke

Modra barva naj bi imela izjemno pozitiven vpliv na našo grlno čakro. K celjenju te čakre lahko tako pripomorete tudi s tem, da se pogosteje obdate z modrimi barvami. Še posebej koristni so modni dodatki, ki jih nosite okoli vratu oziroma v neposredni bližini. Sem spadajo modri šali in rute, seveda pa tudi ogrlice z modrimi kristali in drugimi kamni v modrih odtenkih.

3. Začnite pisati dnevnik

Zamašena grlna čakra je pogosto posledica tega, da si ne upamo ali da ne znamo izraziti svojih resničnih občutkov. To lahko včasih pomeni, da teh občutkov ne priznamo niti sebi. Zelo koristna metoda za obnovo grlne čakre je lahko zato redno pisanje dnevnika. To vam bo pomagalo pri organizaciji misli in soočanju z manj prijetnimi čustvi. Posledično boste tudi pri interakcijah z drugimi lažje prepoznali priložnosti, ki omogočajo nekoliko bolj intimno komunikacijo.

4. Občasno si privoščite posebno masažo vratu

K neoviranemu pretoku energije skozi grlno čakro lahko pripomore tudi posebna masaža vratnega predela, še posebej če je združena z meditacijo, namenjeno podpori grlne čakre. Zaprite oči in si predstavljajte modro svetlobo, ki sega proti vaši grlni čakri, pri tem pa jo odpira in celi. Nato začnite nežno masirati vrat oziroma predel grla, in sicer v smeri, ki je nasprotna smeri urnega kazalca. Oči imejte še vedno zaprte. Pri tem si predstavljajte, da z masažo odstranjujete blokade, ki obtežujejo vašo grlno čakro. Po približno treh minutah zamenjajte smer masaže.

5. Odpovejte se potrebi, da morate zmeraj dokazati svoj prav

- Oglas -

Zelo pomembno je, da znate ločevati med situacijami, ko je nujno, da ste nepopustljivi, in med situacijami, ki zahtevajo malce bolj diplomatski pristop. Ko gre za nekaj pomembnega (če na primer branite nekoga šibkejšega), je seveda prav, da ne pristajate na kompromise. Po drugi strani pa se pogosto znajdemo v situacijah, ko dokazovanje tega, da imamo prav, služi predvsem našemu ego. Vaša grlna čakra vam bo zelo hvaležna, če ne boste zapravljali energije za spore, ki v resnici niso pomembni. Prihranite svoj glas za trenutke, ko bo moral biti resnično močan, v manj pomembnih situacijah pa poskusite ostati umirjeni in prijazni.

Preberite tudi: Ponovno spodbudite delovanje svojih čaker

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×