0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaHitra masaža proti zabuhlosti obraza: spodbudite svoj limfni sistem!

Hitra masaža proti zabuhlosti obraza: spodbudite svoj limfni sistem!

MORDA VAS ZANIMA

Se vsako jutro zbujate z zabuhlim obrazom? To je lahko posledica določenih »pregreh«. Na zabuhlost na primer vpliva pretiravanje s soljo, sladkorjem ali alkoholom. Preveč omenjenih snovi lahko pomeni upočasnjen limfni sistem, ki skrbi za odvajanje odpadnih snovi do bezgavk, zato predstavlja pomemben del našega imunskega sistema …

- Oglas -

Zabuhlost obraza

Poleg nepravilne prehrane tudi drugi krivci za zastoje v limfnem sistemu

Zastoji v imunskem sistemu so vsekakor lahko zelo škodljivi. Nanje sicer ne vplivajo le omenjene snovi, torej alkohol, sol in sladkor, ampak lahko pride do zastojev tudi zaradi stresa, pomanjkanja fizične aktivnosti, izpostavljenosti onesnaženemu zraku ipd. Pri nekaterih ljudeh se motnje v delovanju limfnega obtoka oziroma sistema odražajo predvsem v obliki zabuhlosti obraza.

Večinoma je težava najbolj izrazita zjutraj, takoj ko se zbudite. Če bi želeli čim bolj naravno spodbuditi svoj limfni sistem, vam priporočamo redno izvajanje zelo preproste in hitre masaže. Tako bo vaša koža precej lepša in bolj mladostna, morebitne nepravilnosti pa bodo manj izrazite. Izginil pa bo tudi tisti videz nenehne utrujenosti, značilen za ljudi z motnjami v delovanju limfnega sistema. Poleg masaže, ki jo predstavljamo v nadaljevanju, je lahko za spodbujanje limfnega sistema koristno tudi izmenično tuširanje s hladno in toplo vodo.

- Oglas -

Preprosta nekajminutna limfna drenaža, ki jo lahko izvedete kar sami

Masaža zajame vse najpomembnejše limfne točke od vaše ključnice navzgor, zato je zelo koristna za odpravljanje težav z zabuhlostjo obraza. Začnite tik nad ključnico, ob jamici pod vratom. S kazalcem in sredincem obeh rok ustvarite nežen pritisk ter nato počasi krožite. Po 10 krogih se pomaknite na mesto, kjer so bezgavke (ob strani vratu, pod čeljustjo). Ponovite postopek. Nato se s prsti pomaknite malenkost navzgor, da pridete do spodnjega roba obraza. Ponovno naredite 10 počasnih krogov. Prsta pomaknite še malce navzgor po obrazu, v višino ušes. Zopet začnite s krožnimi gibi in jih naredite 10. Zdaj pridejo na vrsto še predeli senc. Tudi tu naredite 10 krogov. Če imate težave tudi z zabuhlimi očmi, se pomaknite še pod obe očesi in ponovite postopek. Masažo zaključite z 10 potegi z obema rokama od spodnjega roba čeljusti do ključnice.

Ta preprost ritual, ki vam bo vzel le nekaj minut, bo močno pripomogel k normalnemu delovanju vašega limfnega sistema – še posebej če boste dosledni in boste masažo izvajali vsako jutro.

Dodatni ukrepi za spodbuditev limfnega sistema

Poleg masaže in prhanja z izmenjavanjem tople in hladne vode ter izločanja alkohola, prekomernih količin sladkorja in soli obstaja še nekaj ukrepov, s katerimi lahko preprečite zastoje v svojem limfnem sistemu. Eden takšnih je, da poskušate zmanjšati uživanje kofeinskih napitkov na minimum. Poskrbite za redno telesno aktivnost, obenem pa bodite pozorni na svoje dihanje. Globoko dihanje je namreč izjemno pomembno za optimalno delovanje limfnega sistema. Pozitiven vpliv na naš limfni sistem pa ima tudi uživanje zadostnih količin tekočine, predvsem vode, zelenolistne zelenjave in zdravih virov maščob, na primer avokada, oreščkov ter semen. Z omenjenimi ukrepi ne boste zgolj ublažili (jutranje) zabuhlosti obraza, ampak lahko preprečite tudi druge neprijetne simptome, povezane z nepravilnim delovanjem limfnega sistema.

.

NAJNOVEJŠE