Zdravje & prehranaZ naravo nad alergije

Z naravo nad alergije

MORDA VAS ZANIMA

Zdi se, da je alergij vsako leto več. Z intenzivnimi reakcijami na alergene v hrani ali okolju se sooča vse več ljudi, mnogi pa rešitve iščejo v naravnih pripravkih, saj verjamejo, da lahko sami pomagamo telesu, da se  pozdravi. Da bo imel naš organizem moč in nam bo lahko pomagal pri premagovanju zdravstvenih težav, moramo zanj dobro skrbeti. Očistiti ga moramo strupov, skrbeti za uravnoteženo prehrano in zdrav življenjski slog, redno rekreacijo itd.

- Oglas -

Alergija Veliko lahko torej pripomoremo k izboljšanju imunskega sistema, ki nas brani pred vsiljivci, med katere sodijo tudi alergeni. Preobčutljiv imunski sistem pogosto pretirano reagira, začne sproščati protitelesca, kronični odzivi pa povzročijo solzne in srbeče oči, zatekanje, pretirano nastajanje sluza, izpuščaje, omotico …

Če želite poseči po naravnih metodah zdravljenja, potem poskrbite, da boste zaužili dovolj C vitamina (agrumi, paprika, kislo zelje …), prav tako vam ne sme manjkati omega 3 maščobnih kislin (ribe, laneno olje, oreh), vitamina B5 (rumenjak, kvas …)  in vitamina E (zelena listnata zelenjava, oreščki ….), magnezija, selena in kalcija. Odlično zdravilo za mnoge je tudi med, a sprva ga vnesite v organizem le majhne količine, da vidite kako vaše telo reagira nanj. Strokovnjaki priporočajo tudi zeleni čaj, ki ga popijte brez dodatka mleka, sladil ali drugih vrst čajev, vendar tudi z njim količinsko ne pretiravajte. Čim pogosteje posegajte po polnozrnatih živilih, rjavem rižu, ječmenu, v ospredju naj bo zelena zelenjava (špinača, brokoli, šparglji, zeleni ohrovt …), od stročnic naj prevladujeta leča in čičerika, v trgovinah pa kupujte izdelke brez dodanih konzervansov in umetnih kemikalij, zato se ustavite ob trgovskih policah, na katerih je ekološko pridelana hrana. Eden od načinov, kako pregnati alergijo je tudi uporaba cvetnega prahu.

Cvetni prah, imenovan entomofili, ki ga pridno nabirajo čebele, namreč vsebuje ogromno hranil. Podatki kažejo, da so ljudje s senenim nahodom, skoraj popolnoma ozdraveli, če so uživali cvetni prah. Pravijo še, da je treba poskrbeti za redno gibanje na svežem zraku, če pa se odločate za dolgo poležavanje v vroči kadi, v vodo dodajte sol, prav tako stremite za vsem naravnim in prisluhnite telesu, ki najbolje ve, kaj človek potrebuje.

Dober način preprečevanja alergij je tudi homeopatija, ajurveda ali akupunktura, ki daje s pomočjo strokovnjakov iz posameznega področja odlične rezultate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×