- Oglas -
Odličen hamburger lahko pripravimo tudi v vegetarijanski različici.
SESTAVINE (4 porcije)
- 200 g graha
- 400 g kuhane čičerike (lahko iz pločevinke)
- 200 g vložene koruze
- sol
- poper
- kumina
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 jajce
- 80 g navadne moke
- olivno olje za cvrtje
- 4 polnozrnate bombete
- 2 paradižnika
- 2 rdeči čebuli
- 8 listov solate
Preliv:
- 200 g kisle smetane
- 70 g sladke čilijeve omake
- 3 žlice gorčice
- sol
- poper
PRIPRAVA
- Grah, čičeriko in koruzo zmešamo, dodamo sol, poper, česen, kumino, čebulo in dobro preešamo. Mešanico damo v skledo, dodamo jajce in moko. Dobro premešamo in iz mase oblikujemo štiri polpete, ocvremo v vročem olivnem olju na obeh straneh približno 8 minut.
- Spodnje dele polovic bombet položimo v ponev in prepražimo. Oprani paradižnik narežemo na rezine, olupljeno čebulo na tanke rezine in solato natrgamo v manjše listke. V polovico kisle smetane dodamo sladko čilijevo omako, ostali pa dodamo gorčico in začinimo s soljo in poprom.
- Spodnji del vsake žemljice premažemo s prelivom, dodamo solato, paradižnikove rezine, zelenjavno palačinko, rezine čebule in na koncu drugo polovico bombete. Postrezite s preostalimi prelivi.
- oglas -