ReceptiKosiloVroči vegetarijanski hamburger

Vroči vegetarijanski hamburger

MORDA VAS ZANIMA

Odličen hamburger lahko pripravimo tudi v vegetarijanski različici.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 200 g graha
  • 400 g kuhane čičerike (lahko iz pločevinke)
  • 200 g vložene koruze
  • sol
  • poper
  • kumina
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 jajce
  • 80 g navadne moke
  • olivno olje za cvrtje
  • 4 polnozrnate bombete
  • 2 paradižnika
  • 2 rdeči čebuli
  • 8 listov solate

Preliv:

  • 200 g kisle smetane
  • 70 g sladke čilijeve omake
  • 3 žlice gorčice
  • sol
  • poper

PRIPRAVA

  1. Grah, čičeriko in koruzo zmešamo, dodamo sol, poper, česen, kumino, čebulo in dobro preešamo. Mešanico damo v skledo, dodamo jajce in moko. Dobro premešamo in iz mase oblikujemo štiri polpete, ocvremo v vročem olivnem olju na obeh straneh približno 8 minut.
  2. Spodnje dele polovic bombet položimo v ponev in prepražimo. Oprani paradižnik narežemo na rezine, olupljeno čebulo na tanke rezine in solato natrgamo v manjše listke. V polovico kisle smetane dodamo sladko čilijevo omako, ostali pa dodamo gorčico in začinimo s soljo in poprom.
  3. Spodnji del vsake žemljice premažemo s prelivom, dodamo solato, paradižnikove rezine, zelenjavno palačinko, rezine čebule in na koncu drugo polovico bombete. Postrezite s preostalimi prelivi.
- oglas -
Prejšnji članekJuha iz čičerike s karijem
Naslednji članekPečen kostanj

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×