0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroVodna astrološka znamenja (rak, škorpijon & ribi): najpomembnejše značilnosti

Vodna astrološka znamenja (rak, škorpijon & ribi): najpomembnejše značilnosti

MORDA VAS ZANIMA

Vodna znamenja so običajno zelo čustvena. Vse, kar se jim dogaja, doživljajo izjemno intenzivno. O dogodkih, na katere bi večina pozabila praktično v hipu, razmišljajo še dolgo časa po tem, ko so se zgodili. Pri tem se osredotočijo na droben, navidezno nepomemben detajl, ki mu večina ne bi posvetila posebne pozornosti.

- Oglas -

Introspektivne osebe, ki se najbolje počutijo v svetu domišljije in sanj

Za rake, škorpijone in ribe so značilne zelo intenzivne, realistične sanje, v katerih pogosto prepoznavajo pomembna znamenja. Vodna znamenja so znana tudi po zelo bujni domišljiji. Gre za ljudi, v katerih tudi takrat, ko se zdi, da so povsem apatični, divja pravi vihar čustev in misli. »Introspektivnost« je ena od besed, ki najbolje opiše večino pripadnikov vodnih znamenj. Zunanja resničnost se jim zdi običajno precej manj pomembna od tistega, kar se dogaja v njihovi notranjosti. Tako imate lahko v njihovi bližini občutek, da so distancirani in da tega, kar se dogaja okoli njih, ne zaznavajo zares. To sicer ne pomeni, da je pripadnikom vodnih znamenj vseeno za soljudi. Nasprotno: ker so zelo čustveni, jim odnosi pomenijo ogromno, vendar se pri tem ne zadovoljijo s približki oziroma s površinskimi stiki.

Hlepenje po pristnih intimnih odnosih

Pripadniki vodnih znamenj iščejo pravo intimnost, močno spiritualna povezava, ko se zdi, da se dve bitji zlivata v eno – in to ne le v ljubezenskih, ampak tudi v prijateljskih odnosih. Raki, škorpijoni in ribe sovražijo kramljanje. Če se pogovor ne dotika tem, ki jih sami dojemajo kot bistvene, se začnejo zelo hitro dolgočasiti. Vodna znamenja so tako pri spuščanju ljudi v svoje življenje zelo previdna oziroma selektivna. Toda če ocenijo, da si zaslužite mesto v njihovem življenju, bodo za vas storila vse in še več. Raki, škorpijoni in ribe so lahko izjemno empatične, prijazne osebe, ki jim ni težko zaupati. To obenem pomeni, da so zlahka prizadeti; če se pretirano navežejo na osebo, za katero se nato izkaže, da si ni zaslužila njihove naklonjenosti, je lahko bolečina skorajda neznosna. Pripadniki vodnih znamenj zelo težko prebolijo razhod oziroma prekinitev odnosa. Proces prebolevanja lahko traja tudi več let.

Intuicija pred racionalnim odločanjem

Ena od najpomembnejših skupnih značilnosti ljudi, ki so rojeni v znamenju škorpijona, raka ali rib, je tudi izjemno močna intuicija. To niso osebe, ki bi se procesa sprejemanja pomembnih odločitev lotevale zelo racionalno in sistematično oziroma tako, da bi natančno preučile prednosti in slabosti posameznih možnosti. Precej bolj kot na goli razum se zanašajo na intuicijo. Zavedajo se namreč, da življenje ni matematična enačba in da ne moremo nikoli predvideti vsega, kar se lahko zgodi. Pogosto niti ne znajo zares pojasniti, zakaj so sprejeli določeno odločitev, vendar so globoko v sebi popolnoma mirni in prepričani, da je pot, ki so jo izbrali, prava – ne glede na to, kako iracionalna se zdi morda njihova odločitev drugim.

- Oglas -

»Bistvo je očem nevidno …«

Med pripadniki vodnih znamenj lahko najdemo nadpovprečno veliko oseb, ki jih zelo privlači spiritualnost oziroma nadčutni svet. Škorpijoni, ribe in raki so običajno prepričani, da se pri razumevanju življenja ne moremo zanašati samo na čute. Osebe, ki so zelo stvarne, pragmatične, tako pogosto dojemajo kot hladne in zaslepljene z materialnim svetom. Konflikti z okolico pogosto izvirajo prav iz tega nasprotja. Vodna znamenja namreč zelo težko razumejo, zakaj bi se ljudje zadovoljili s tistim, kar sami dojemajo kot golo površino.

.

NAJNOVEJŠE