0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaVinski kis pomaga proti sončnim opeklinam

Vinski kis pomaga proti sončnim opeklinam

MORDA VAS ZANIMA

Že dolgo je znano, da pretirano izpostavljanje soncu nikakor ni zdravo, saj se stem poveča tveganje za nastanek kožnega raka, pa tusi koža se hitreje stara. Sploh če se soncu preradi izpostavljate več let zapored, bodo posledice na vaši koži hitro vidne. Ljudje s svetlo poltjo bi morali biti še posebno previdni, vendar bi se morali močni sončni svetlobi izogibati vsi ali pa se pred njo vsaj ustrezno zaščititi. Včasih pa se zgodi, da zaspimo na plaži in naša koža dobi barvo zrelih jajčevcev, prisotne pa so tudi bolečine. Pekoč občutek se poslabša na dotik, ponoči pa nam tudi krati spanec. V primeru, da vas je opeklo sonce, uživajte več tekočine kot ponavadi, saj jo tudi hitreje izgubljate, pomagate pa si lahko tudi z nekaterimi domačimi pripravki.

- Oglas -

Vinski kis

Krompir in kumare

Dva velika krompirja in dve kumari, ki ste ju prej za eno uro postavili v hladilnik, zmiksajte, da dobite kašo, nato pa prosite koga, naj vam nastalo mešanico nanese na prizadete dele. Oboje namreč vsebuje učinkovine, ki hladijo kožo, na tak način pa se oteklina zmanjša.

Vinski kis

Vinski kis prav tako spada med domača zdravila, ki pomirjajo kožo. Pripomore k ublažitvi bolečine, zmanjšuje srbenje in deluje protivnetno. Papirnate brisače namočite v hladen vinski kis in jih položite na prizadeta mesta ter pustite delovati 15 minut. Postopek ponavljajte večkrat na dan in že naslednji dan boste opazili izboljšanje. Vinski kis lahko dodate tudi kopeli, ki pa seveda ne sme biti vroča. Za spremembo si privoščite hladno ali vsaj mlačno, tudi na tak način vam bo odleglo.

- Oglas -

Šentjanževo olje

Če ga nimate vi, ga ima pa vaša babica. Tudi šentjanževo olje pomaga, saj kožo rakuži, poleg tega pa deluje protibolečinsko. Nanesite ga na prizadeta mesta, pri tem pa ne skrbite, da boste okrog hodili mastni, saj se olje precej hitro vpije v kožo. V primeru, da vas je opeklo sonce, poskusite najhujše prebroditi na enega od zgoraj naštetih načinov, vendar ne pozabite: preventiva je boljša kot kurativa, zato se v najbolj vročih urah dneva soncu raje izogibajte.

.

NAJNOVEJŠE