Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaVelikonočni pirhi z naravnimi barvami

Velikonočni pirhi z naravnimi barvami

MORDA VAS ZANIMA

Velika noč je pred vrati, zato se nas večina že pripravlja na prihajajoče praznike. Kot vsako leto seveda na gre brez obarvanih pirhov, ki jih lahko okrasimo in pobarvamo tudi brez umetnh barvil, saj imamo na voljo naravne barve za pirhe.

Pobarvajte jajca z naravnimi barvili

- Oglas -

Pirhi, barve za pirhe, barvanje pirhov

Brez barvanja jajc za Veliko noč ne gre, seveda pa vemo, da umetne barve vsebujejo vrsto kemičnih dodatkov, ne glede na to da na embalaži ponavadi piše, da so varne, je vseeno bolje da nadomestek poiščemo v naravi. Med najbolj znanimi rastlinami, s katerimi lahko obarvamo pirhe so seveda čebulni listi, ki nam dajo lepo rjavo barvo. Poleg teh lahko uporabite še rdečo peso za rdečo barvo, liste špinače za zeleno, sok borovnic pa uporabite za modro barvo.

Okraševanje jajc

Če hočete na jajcih tudi kakšen okrasek ali motiv, to storite s pomomočjo limoninega soka, s katerim rišete po že obarvanih jajcih oziroma pirhih. Lahko pa jajce pred barvanjem zavijete odrezano najlonsko nogavic, ob jajce dodamo neko cvetico (na primer trobentico ali deteljico) in dobro zavežemo, da je cet tesno ob jajcu in se ne more premikati med kuhanjem. Dobili bomo lepe, popolnoma naravno obarvane in okrašene pirhe.

Za okras uporabite lesena jajca

Za vegane jajca seveda ne pridejo v poštev, zato si lahko v tem primeru pomagate z lesenimi nadomestki, ki jih prav tako pobarvate in z njimi okrasite mizo. Pa še naslednja leta jih boste lahko uporabljali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×