0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVelikonočni pirhi z naravnimi barvami

Velikonočni pirhi z naravnimi barvami

MORDA VAS ZANIMA

Velika noč je pred vrati, zato se nas večina že pripravlja na prihajajoče praznike. Kot vsako leto seveda na gre brez obarvanih pirhov, ki jih lahko okrasimo in pobarvamo tudi brez umetnh barvil, saj imamo na voljo naravne barve za pirhe.

- Oglas -

Pobarvajte jajca z naravnimi barvili

Pirhi, barve za pirhe, barvanje pirhov

Brez barvanja jajc za Veliko noč ne gre, seveda pa vemo, da umetne barve vsebujejo vrsto kemičnih dodatkov, ne glede na to da na embalaži ponavadi piše, da so varne, je vseeno bolje da nadomestek poiščemo v naravi. Med najbolj znanimi rastlinami, s katerimi lahko obarvamo pirhe so seveda čebulni listi, ki nam dajo lepo rjavo barvo. Poleg teh lahko uporabite še rdečo peso za rdečo barvo, liste špinače za zeleno, sok borovnic pa uporabite za modro barvo.

Okraševanje jajc

Če hočete na jajcih tudi kakšen okrasek ali motiv, to storite s pomomočjo limoninega soka, s katerim rišete po že obarvanih jajcih oziroma pirhih. Lahko pa jajce pred barvanjem zavijete odrezano najlonsko nogavic, ob jajce dodamo neko cvetico (na primer trobentico ali deteljico) in dobro zavežemo, da je cet tesno ob jajcu in se ne more premikati med kuhanjem. Dobili bomo lepe, popolnoma naravno obarvane in okrašene pirhe.

- Oglas -

Za okras uporabite lesena jajca

Za vegane jajca seveda ne pridejo v poštev, zato si lahko v tem primeru pomagate z lesenimi nadomestki, ki jih prav tako pobarvate in z njimi okrasite mizo. Pa še naslednja leta jih boste lahko uporabljali.

.

NAJNOVEJŠE