Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaVegetarijanski petek

Vegetarijanski petek

MORDA VAS ZANIMA

Že od daljne zgodovine velja, da se ljudje ob petkih izogibajo mesa. Tik pred Veliko nočjo je to še bolj intenzivno, saj pred velikim vikendom nastopi postni petek. Že imate idejo, kaj skuhati?

- Oglas -

Predlagamo vam lečo. V Sloveniji jo uporabljamo premalo v kuhinji, medtem ko je v tujini zelo znana in popularna. Pri nas jo je pred 500 leti zamenjal fižol. Ne skrbite preveč, saj se leča počasi zopet vrača v modo tudi pri nas.

Iz lečinih zrn lahko pripravljamo kremne in zelenjavne juhe, jemo v solati ali kot prikuho raznim jedem. Leča je zelo pomemben vir beljakovin za tiste, ki ne jedo mesa. Ima veliko dobrih vplivov na zdravje, saj zniža raven holesterola v krvi, bogata je z vlakninami, vsebuje veliko folne kisline in beljakovin. Prav zato smo za vas pripravili malce drugačen recept na osnovi okusne stročnice.

Polpeti iz leče

Lečini polpeti z mandlji

  • 2 skodelici leče
  • 2 drobno nasekljani čebuli
  • 2 drobno nasekljana korenja
  • 1skodelica drobno nasekljanih mandljev
  • 2 rumenjaka
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • malo limoninega soka
  • 2 žlici moke

Lečo skuhajte in jo z 2 dc vode zmeljite oziroma pretlačite. Lahko uporabite kar vodo, v kateri se je kuhala. Na oljčnem olju na hitro popražite korenje, čebulo, mandlje, na koncu dodajte sol in poper. Ko se obe zmesi ohladita, ju združite ter dodajte limonin sok. Za konec vmešajte rumenjak ter moko in vse skupaj postavite na hladno, da se masa strdi. Iz mase izoblikujte polpete. Povaljajte jih v moki in popecite na oljčnem olju na srednje močnem ognju, par minut na vsaki strani. Obračajte jih zelo pozorno in previdno. Dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×