- Oglas -
Vegetarijanska kumarična omaka s prekajenim tempehom ponuja edinstven preplet svežih in dimljenih okusov. Ta lahka in osvežujoča omaka je odlična spremljava k različnim jedem ali kot samostojna jed.
Sestavine (4 porcije):
Omaka:
- 2 žlici sončničnega olja
- 2 čebuli
- 400 g tempeha
- 2 žlici grahove moke ali beljakovin
- 600 ml zelenjavne jušne osnove
- 100 g kislih kumaric
- sol in mleti poper
- 50 g gorčice
Cmoki:
- 300 g ostre moke
- sol
- dobra pest peteršilja
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g ekspandiranega prosa
- 2 jajci
- 150 ml mleka
Priprava:
- Na vročem olju do zlate barve prepražite nasekljano čebulo, dodajte narezan tempeh in ga popecite z vseh strani. Potresite z grahovo moko oz. beljakovinami in med nenehnim mešanjem vse skupaj še enkrat na kratko prepražite.
- Prilijte mlačno jušno osnovo, premešajte in dodajte na tanke kolobarje narezane kumarice. Dodajte sol, pokuhajte in po nekaj minutah začinite še z gorčico in soljo.
- V posodi zmešajte moko, sol, nasekljan peteršilj, pecilni prašek, ekspandirano proso, jajci in mleko. Zamesite v nelepljivo maso in jo oblikujte v dve štruci. Zavrite vodo, jo posolite in v pokritem loncu kuhajte približno 15 minut. Narežite in domače kruhove cmoke postrezite s kumarično omako s prekajenim tempehom.
- oglas -