DomovZdravi ReceptiVegetarijanska kumarična omaka s prekajenim tempehom

Vegetarijanska kumarična omaka s prekajenim tempehom

- Oglas -

Vegetarijanska kumarična omaka s prekajenim tempehom ponuja edinstven preplet svežih in dimljenih okusov. Ta lahka in osvežujoča omaka je odlična spremljava k različnim jedem ali kot samostojna jed.

Sestavine (4 porcije):

Omaka:

  • 2 žlici sončničnega olja
  • 2 čebuli
  • 400 g tempeha
  • 2 žlici grahove moke ali beljakovin
  • 600 ml zelenjavne jušne osnove
  • 100 g kislih kumaric
  • sol in mleti poper
  • 50 g gorčice

Cmoki:

  • 300 g ostre moke
  • sol
  • dobra pest peteršilja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 50 g ekspandiranega prosa
  • 2 jajci
  • 150 ml mleka

Priprava:

  1. Na vročem olju do zlate barve prepražite nasekljano čebulo, dodajte narezan tempeh in ga popecite z vseh strani. Potresite z grahovo moko oz. beljakovinami in med nenehnim mešanjem vse skupaj še enkrat na kratko prepražite.
  2. Prilijte mlačno jušno osnovo, premešajte in dodajte na tanke kolobarje narezane kumarice. Dodajte sol, pokuhajte in po nekaj minutah začinite še z gorčico in soljo.
  3. V posodi zmešajte moko, sol, nasekljan peteršilj, pecilni prašek, ekspandirano proso, jajci in mleko. Zamesite v nelepljivo maso in jo oblikujte v dve štruci. Zavrite vodo, jo posolite in v pokritem loncu kuhajte približno 15 minut. Narežite in domače kruhove cmoke postrezite s kumarično omako s prekajenim tempehom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI