0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rast7 razlogov, zakaj se včasih zlomijo tudi sicer močne ženske

7 razlogov, zakaj se včasih zlomijo tudi sicer močne ženske

MORDA VAS ZANIMA

Močna in stoična ženska je običajno nekdo, zaradi katerega je življenje videti tako enostavno in preprosto. Je oseba, na katere se zanese veliko ljudi. Ona je nekdo, ki navdihuje in motivira druge, da vedno živijo življenje v največji možni meri.

- Oglas -
Močna ženska

Druge ljudi spodbuja, naj vedno izkoristijo svoje priložnosti in iz njih kar največ odnesejo. Močna ženska nikoli ne ogroža svoje neodvisnosti in velikokrat ne dobi podpore, ki bi si jo zaslužila, niti čustveno. Je tista ženska, ki si vedno prizadeva biti najboljša različica sebe – in v zameno navdihuje druge ljudi, da storijo enako. Močna ženska je nekdo, ki že po naravi poskrbi tudi za druge. Vedno je pripravljena na to, da svoje odgovornosti pravilno in predano opravlja. Morda nosi veliko bremen, toda vedno bo našla način, kako uravnovesiti vse prioritete. Nikoli si ne dovoli, da bi jo skrbi ali težave v življenju premagale. Nikoli ne dovoli, da bi ji drugi ljudje stopili na pot ali ji preprečili sanje. Vendar to ne pomeni, da tudi one nimajo svoje šibke točke. Še vedno – enako kot vsi – čutijo stres in tesnobo.

Prav tako so lahko nagnjene k negativnim mislim in občutkom. In veliko tega prinese pritisk, ki si ga ustvarijo, ker vse želijo postoriti same. Zato se čustveno močne osebe tudi počutijo utrujene in izčrpane. In čustvena izčrpanost ni nekaj, kar bi lahko preprosto ignorirali. To ni nekaj, kar lahko preprosto spregledate. Čustvena izčrpanost ima lahko resnično škodljive učinke na človekovo psiho, če ostane ‘pomedena pod preprogo’. Ta čustvena izčrpanost lahko povzroči padec produktivnosti tudi pri najmočnejših ljudeh. Lahko privede do poslabšanja ravni intimnosti med temi ljudmi in tistimi, ki so jim najbližje. Da, močne ženske so občudovanja vredne, ker živijo življenje, ki ga želijo živeti. Vendar to ne pomeni, da se ne bi smeli spoprijeti s čustveno izčrpanostjo, ki bi jo morda čutili.

Če ste močna ženska in se sprašujete ZAKAJ ste tako čustveno izčrpani ves čas, potem je ta članek za vas. Če bi radi ugotovili sprožilce vaše čustvene izčrpanosti, da bi se jim lahko izognili, berite naprej. Tu je nekaj razlogov, zakaj ste tako čustveno izčrpani, čeprav ste močna ženska.

- Oglas -

1. Ne iščete čustvene varnosti od drugih

Niste tipično dekle, ki pri drugih išče čustveno varnost. Posledica tega je, da težko resnično zaupate drugim ljudem; nenehno analizirate ljudi, s katerimi ste. Vedno jih preizkušate. Zaradi svoje previdnosti si ne dovolite, da bi se sprostili in si dovolili vedeti, kdo je človek v resnici. Že dolgo ste gospodar svojih strahov in občutkov. Čeprav mnogi ne zmorejo tega, ste uspeli preživeti in nadaljevati. Zato ne iščete čustvene varnosti od drugih ljudi, čeprav bi jo potrebovali– s tem, ko si ne dovolite zaupanja, ste poskrbeli, da vas ne bodo več izdali. Neodvisnost od drugih je super vrlina, vendar, če se boste opirali samo nase, lahko pregorite. Kdaj pa kdaj si dovolite, da se oprete tudi na druge in poiščite čustveno varnost, po kateri nevede hrepenite.

Zakaj se zlomijo močne ženske?

2. Kar naprej samo dajete, ne da bi v zameno kaj zahtevali

Že po naravi ste človek, ki samo dajete. Nikoli nimate težav s tem, da bi svoje srce in dušo dali drugi osebi, ker veste, da imate toliko za ponuditi. Nikoli ne zahtevate ničesar v zameno – in to je težava. Ljudje navadno mislijo, da nikoli ničesar ne potrebujete, prav zaradi tega, ker toliko dajete in ker ste navzven videti tako močni. To neprestano dajanje vas lahko utrudi.

3. Čutite bolečino, vendar jo držite v sebi

Težava pri tem, da morate vedno navzven kazati moč, je, da ponavadi pozabljate, da imate tudi sami svoje šibke točke in slabosti. In kadar začutite v sebi kakršno koli bolečino, jo preprosto pustite tam. Nočete se soočiti z njo, ker mislite, da bi to bolečino dalo moč nad vami. Toda svoje občutke držati v sebi je lahko zelo škodljivo.

4. Sprejemate bolečino drugih

Pogosto poslušate probleme drugih in sprejemate njihovo bolečino, vendar ker ste močna ženska, ne dovolite, da bi negativnost drugih vplivala na vas. Čeprav si prizadevate biti samostojni in individualni, si nikoli ne dovolite, da se vas strupene kritike dotaknejo. Vendar pa vam lahko velikokrat ljudje, ki jih imate radi, škodijo – tako nenamerno kot namerno. Čeprav se trudite to nadzorovati, pa se morate zavedati, da je naravno, da vas čustva prizadenejo. To vas lahko čustveno utrudi, saj bolečine ne delite in se z njo spopadate sami.

- Oglas -

5. Nimate prav nobene pomoči, tudi ko jo potrebujete

Tako močni ste, toda to ne pomeni, da ne potrebujete ljubezni, skrbi in naklonjenosti drugih ljudi. Vendar vam ljudje le redko kdaj predajo te stvari, ker preprosto domnevajo, da za vas ni treba skrbeti, saj dajete občutek, da zmorete vse sami. Jasno prosite za pomoč, ko jo potrebujete. Spopadate se s težavnim življenjem in odgovornostmi in pomembno je, da ste tudi sami deležni določene ljubezni, skrbi in nege. Odsotnost tega lahko privede do izgorelosti in izčrpanosti, ne da bi se tega zavedali.

6. Ne prosite za ljubezen

Preprosto niste oseba, ki bi prosila za ljubezen. In to je večinoma dobra stvar. Veste, da imate radi sami sebe in to bi moralo biti dovolj. Vendar se boste utrudili, če bo edina ljubezen, ki jo dobite v življenju, prišla od znotraj. Vedno je lepo čutiti in izkusiti ljubezen, ki jo ima druga oseba do vas, ne glede na to, kako močna oseba ste. Ker ste močni, vam lahko uspe, da ste skrbnik, ljubimec in borec za vse druge, vendar ste pogosto sprejeti kot samoumevni, ker ste sposobni narediti vse to. Številni sebični ljudje se lahko samo hranijo z vašo ljubeznijo, vendar vas ne ljubijo nazaj, vi pa za ljubezen niti ne prosite. Če vam ne bo dana ljubezen, ki si jo zaslužite, to lahko privede do stiske in kasneje čustvene izčrpanosti.

7. Svojih težav ne marate deliti z drugimi

Enostavno se ne želite odpirati o svojih težavah drugim. Drugim ne marate razlagati o svojih skrbeh in težavah. In kar se na koncu zgodi, je, da se počutite tako sami, ko se poskušate soočiti s težavami, ki jih imate v življenju.

Normalno je, da se tudi kot močna ženska kdaj zlomite. Ne pozabite, da morate ves čas negovati tudi sami sebe in odnos, ki ga imate sami s seboj. Če se vam zgodi, da se izčrpate, utrudite in zlomite, se ustavite in si dovolite, da se spočijete. Naberite novih moči, načrtujte nove boje in taktiko, ki vključuje tudi več skrbvi zase in se nato z dvignjeno glavo borite naprej – kot to najbolje znate.

.

NAJNOVEJŠE