Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
ŽivaliKajak je priredil tako, da s seboj lahko vzame psa

Kajak je priredil tako, da s seboj lahko vzame psa

MORDA VAS ZANIMA

Tekanje, pohodi in igre z žogo niso edine aktivnosti, v katerih lahko uživate skupaj s svojim psom. Če vaš ljubljenček obožuje vodo, je kajak lahko odlična izbira skupnega preživljanja prostega časa v naravi. Res pa je, da je ta aktivnost lahko tudi malce nevarna; psi so namreč izjemno radovedna bitja in kaj hitro se lahko zgodi, da med vožnjo s kajakom pes skoči v vodo, da bi ulovil žabo ali rib. To je lahko slabo, če pes ne zna plavati.

Kajak za pse
FOTO: Linda Bahnson
- Oglas -

Upokojeni ortopedski kirurg David Bahnson je ugotovil varnejši način, kako svoje ljubljene zlate prinašalce varno odpeljati na svoje kajakaške izlete in ob tem ne skrbeti zaradi utopitve. David namreč veliko svojega časa preživi v kajaku in s svojim edinstvenim dizajnom čolnov lahko vzame s seboj svoje ljubljenčke, ki vodo in kajak naravnost obožujejo.

Kajak za pse

Njegov prvi kužek je sedel v prostoru za prtljago

Bahnson je kajaku dodal dodaten prostor, za vse dodatne predmete, ki jih je želel vzeti s seboj. Ko se je njegova prva zlata prinašalka Susie spravila v ta prtljažni prostor kajaka, je dobil idejo, da bi svoj kajak ustrezno prilagodil, saj se je Susie prostor odlično prilegal, zato je zgornji del odprtine pritrdil z dvignjeno navpično obrobo, da bi vodo zadrževalzaščitil tako, da zadržuje vodo in da kuža ostane suh.

Kajak za pse

Ko je njegova žena dobila še enega zlatega prinašalca, je Bahnson priredil še drug kajak in mu dodal dodaten prostor.

»Ko smo dobili zlatega prinašalca po imenu Ginger, sem takoj doda še eno luknjo,« je povedal Bahnson in dodal: »To je kot trojni kajak, le da ni dovolj prostora, da bi tretji veslaš še kam dodal svoje noge – je pa kot nalašč za psa. Pravzaprav psi nikoli niso skočili v vodo.«

Kajak za pse

Dobro vzgojeni

- Oglas -

Bahnson je svoje pse primerno vzgojil in jih tako usposobil, da pravilno ravnajo, ko je čas za kajakaštvo. Sami znajo stopiti v kajak in sedeti v svojem prostoru. Vedo, da nikoli ne smejo skočiti v vodo, ne glede na to, kako bi jih mikalo, da bi ulovili žabo ali ribo. Čeprav so psi močni plavalci, Bahnson ne vesla v globoke vode. Ko se vrnejo na obalo, psi ne grejo iz kajaka, dokler jim tako ne rečejo.

»Zdi se, da zelo uživajo,« je dejal. »Navdušeni so, ko opazijo kajake in vedo, da gremo na dogodivščino. Opazili smo druge ljudi, ki se vozijo s svojimi psi, vendar le-ti običajno sedijo pri lastnikih v pilotski kabini. To je malce nerodno, zdi se, da se je naš način izkazal za boljšega. Vsak ima malo svojega prostora in samo sedi in uživa v vožnji.«

Preberite tudi: Prva mačka s protetičnimi tačkami

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×