Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
ŽivaliKajak je priredil tako, da s seboj lahko vzame psa

Kajak je priredil tako, da s seboj lahko vzame psa

MORDA VAS ZANIMA

Tekanje, pohodi in igre z žogo niso edine aktivnosti, v katerih lahko uživate skupaj s svojim psom. Če vaš ljubljenček obožuje vodo, je kajak lahko odlična izbira skupnega preživljanja prostega časa v naravi. Res pa je, da je ta aktivnost lahko tudi malce nevarna; psi so namreč izjemno radovedna bitja in kaj hitro se lahko zgodi, da med vožnjo s kajakom pes skoči v vodo, da bi ulovil žabo ali rib. To je lahko slabo, če pes ne zna plavati.

Kajak za pse
FOTO: Linda Bahnson
- Oglas -

Upokojeni ortopedski kirurg David Bahnson je ugotovil varnejši način, kako svoje ljubljene zlate prinašalce varno odpeljati na svoje kajakaške izlete in ob tem ne skrbeti zaradi utopitve. David namreč veliko svojega časa preživi v kajaku in s svojim edinstvenim dizajnom čolnov lahko vzame s seboj svoje ljubljenčke, ki vodo in kajak naravnost obožujejo.

Kajak za pse

Njegov prvi kužek je sedel v prostoru za prtljago

Bahnson je kajaku dodal dodaten prostor, za vse dodatne predmete, ki jih je želel vzeti s seboj. Ko se je njegova prva zlata prinašalka Susie spravila v ta prtljažni prostor kajaka, je dobil idejo, da bi svoj kajak ustrezno prilagodil, saj se je Susie prostor odlično prilegal, zato je zgornji del odprtine pritrdil z dvignjeno navpično obrobo, da bi vodo zadrževalzaščitil tako, da zadržuje vodo in da kuža ostane suh.

Kajak za pse

Ko je njegova žena dobila še enega zlatega prinašalca, je Bahnson priredil še drug kajak in mu dodal dodaten prostor.

»Ko smo dobili zlatega prinašalca po imenu Ginger, sem takoj doda še eno luknjo,« je povedal Bahnson in dodal: »To je kot trojni kajak, le da ni dovolj prostora, da bi tretji veslaš še kam dodal svoje noge – je pa kot nalašč za psa. Pravzaprav psi nikoli niso skočili v vodo.«

Kajak za pse

Dobro vzgojeni

- Oglas -

Bahnson je svoje pse primerno vzgojil in jih tako usposobil, da pravilno ravnajo, ko je čas za kajakaštvo. Sami znajo stopiti v kajak in sedeti v svojem prostoru. Vedo, da nikoli ne smejo skočiti v vodo, ne glede na to, kako bi jih mikalo, da bi ulovili žabo ali ribo. Čeprav so psi močni plavalci, Bahnson ne vesla v globoke vode. Ko se vrnejo na obalo, psi ne grejo iz kajaka, dokler jim tako ne rečejo.

»Zdi se, da zelo uživajo,« je dejal. »Navdušeni so, ko opazijo kajake in vedo, da gremo na dogodivščino. Opazili smo druge ljudi, ki se vozijo s svojimi psi, vendar le-ti običajno sedijo pri lastnikih v pilotski kabini. To je malce nerodno, zdi se, da se je naš način izkazal za boljšega. Vsak ima malo svojega prostora in samo sedi in uživa v vožnji.«

Preberite tudi: Prva mačka s protetičnimi tačkami

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×