Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaTuširanje z mrzlo vodo okrepi tako vaše telo kot um

Tuširanje z mrzlo vodo okrepi tako vaše telo kot um

MORDA VAS ZANIMA

Odločitev, da se boste odslej tuširali le še z mrzlo vodo, zahteva na začetku kar precej močne volje in poguma. Za večino ljudi namreč tuširanje z mrzlo vodo ni najbolj prijetno oziroma je to nekaj, kar je morda zanje celo praktično neizvedljivo. A ko premagate sami sebe, je lahko občutek neverjeten. Še posebej dober občutek pa boste imeli po samem tuširanju, ko boste presenečeno ugotavljali, kako sveže in budno se počutite.

- Oglas -

Tuširanje z mrzlo vodo

Zakaj tuširanje z mrzlo vodo?

Umivanje oziroma tuširanje z mrzlo vodo je imelo sicer pomembno vlogo v mnogih tradicijah oziroma kulturah, med drugim tudi v starogrški in starorimski, koristi mrzle vode za telo pa so poznali tudi ameriški staroselci. Seveda pa ima kopanje v hladni vodi še danes zelo močno tradicijo v Skandinaviji. Različnim tradicijam pa je skupno, da vse prisegajo na zdravilno moč mrzle vode, ki ima pozitiven vpliv na našo psihično moč oziroma duševno zdravje, fizično zdravje in počutje. Žal pa je postal v moderni družbi stalen občutek popolnega ugodja nekaj, kar je za večino praktično samoumevno. Tako se marsikdo ne želi soočiti niti s kratkim nelagodjem, ki ga sprva povzroči tuširanje z mrzlo vodo, čeprav bi to lahko imelo zelo pozitivne učinke na dolgi rok. Poleg različnih zdravstvenih koristi lahko uporaba mrzle vode pri tuširanju navsezadnje pripomore tudi k nižjim mesečnim stroškom. V nadaljevanju izpostavljamo še nekdaj drugih razlogov, zaradi katerih je smiselno vsaj preizkusiti tuširanje z mrzlo vodo.

Boljša prekrvavitev

Mrzla voda bo pospešila vašo prekrvavitev, posledično pa bo prišlo do boljše prekrvavljenosti posameznih organov. To lahko pomeni tudi manjše tveganje za različne srčno-žilne bolezni, poapnitev žil in za hipertenzijo. Povečan dotok krvi do možganov pa povzroči, da se boste lažje osredotočili na svoje delo, ohranjanja koncentracije pa boste zmožni precej dlje kot sicer.

Manj intenzivni simptomi depresije

Občutek, kot da vas je povsem preplavil adrenalin, ki se pogosto pojavi na koncu tuširanja, je povezan s pospešenim pošiljanjem informacij od živcev do možganov, kar je koristno predvsem za tiste, ki se soočate z depresijo. Pozitivne učinke tuširanja z mrzlo vodo na simptome depresije potrjujejo tudi različne študije, ki pa včasih podajo tudi nekoliko specifično razlago vzrokov za tovrstno učinkovanje mrzle vode na naše duševno stanje.

Lepša koža in lasje

- Oglas -

Verjetno ste že kdaj slišali, da je priporočljivo, da na koncu umivanja lase prelijete še z mrzlo vodo. To naj bi namreč preprečilo naelektrenost las in njihovo neukročenost, obenem pa naj bi povzročilo, da postanejo lasje bolj sijoči. Podobno koristno je lahko tuširanje z mrzlo vodo tudi za kožo. Vroča voda namreč izsuši kožo, medtem ko jo mrzla osveži in poskrbi za to, da je bolj napeta in elastična.

Krepitev volje in notranje moči

S tem ko se boste opogumili in si privoščili mrzlo prhanje, boste sami sebi dokazali, kako močna je vaša volja. Pogosto prhanje z mrzlo vodo povzroči, da se vaša volja in občutek notranje moči še dodatno krepita, zato se lahko posledično precej lažje soočate z različnimi stresnimi situacijami, ki so žal neizogiben del življenja za večino izmed nas.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×