Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
ŽivaliTudi hišni ljubljenčki imajo lahko težave s prekomerno težo

Tudi hišni ljubljenčki imajo lahko težave s prekomerno težo

MORDA VAS ZANIMA

Ali ste vedeli, da je okoli 89 milijonov domačih živali v Ameriki predebelih? Tudi živali lahko zaradi prekomerne telesne teže dobijo bolezni, kot so diabetes, artritis, visok krvni tlak in podobne nevšečnosti.
PesZa primer vzemimo jorkširskega terierja. Strokovnjaki pravijo, da je ima teža 5 kilogramov za tega psička enake posledice, kot za 100-kilogramsko žensko. Zlati prinašalec s 37 kilogrami se počuti enako kot 1,8 metra visok moški s 100 kilogrami – torej ne ravno okretno in prijetno.

- Oglas -

Nekateri lastniki živali mislijo, da s tem, da jih hranijo večkrat tudi med obroki in dajejo večjo obroke, kot jih žival potrebuje, izkazujejo večjo ljubezen do živali, vendar pa jim ravno s tem škodujejo.

Tudi nekatere ‘sladkarije’ za naše hišne ljubljenčke vsebujejo preveč kalorij, enako kot pri ljudeh. Na primer kost za žvečenje vsebuje 600 kalorij, kar je za manjše pse več kot potrebujejo v celem dnevu, za večje pse pa je to že približno polovica kalorij, ki jih dnevno potrebujejo, zato je treba temu prilagoditi ostale obroke.

Kaj pa tiste pasje palčke, ki jih naši ljubljenčki obožujejo (nekateri jim pravijo kar pasje čokoladice)? Ena vsebuje 171 kalorij, kar je za majhnega psa skoraj cel obrok.
MačkaPomislite pa tudi, ali vaš pes sploh potrebuje poslastice, če ga že tako pravilno hranite? Verjetno bo popolnoma zadovoljen tudi brez in vas ne bo imel čisto nič manj rad.

Poleg tega nekateri proizvajalci dajejo v te ‘poslastice’ za živali tudi sladkor, kar je zelo slabo za zobe in pa predstavlja dodatne kalorije brez prave hranilne vrednosti. Ali ste vedeli, da prekomerno hranjenje sladkorja živalim, lahko zelo hitro preide v odvisnost od sladkorja?

- Oglas -

Torej naslednjič, ko boste kupovali hrano in poslastice za vašega lhubljenčka, poglejte najprej na embalažo kaj vsebuje in premislite, ali to zares potrebujete.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×