0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTrije načini za odpravljanje prebavnih motenj

Trije načini za odpravljanje prebavnih motenj

MORDA VAS ZANIMA

V normalnih okoliščinah se hrana prebavlja počasi, potuje vzdolž prebavnega trakta, debelo črevo pa na koncu posrka vso odvečno tekočino. Vsakomur se kdaj zgodi, da temu ni tako in takrat se nam mudi na stranišče, kjer tekoče blato spravimo iz sebe. Vzrok za prebavne težave so lahko virusne in bakterijske okužbe, pa tudi nekatera težko prebavljiva živila. Kadar driska traja več kot dva dni, moramo nujno obiskati zdravnika.

- Oglas -

Prebavne motnje

Jogurt

Medtem ko se je priporočljivo vsaj v času prebavnih motenj izogibati mlečnim izdelkom, je jogurt svetla izjema, saj vsebuje obilo koristnih mlečnokislinskih bakterij oziroma probiotikov, ki nam pomagajo znova vzpostaviti ravnovesje v črevesju.

Trpotec

Zmleta semena trpotca vpijejo odvečno tekočino v črevesju in upočasnijo peristaltiko. Tri čajne žličke zmletih semen zmešajte z malo vode, počakajte nekaj minut in popijte.

- Oglas -

Terapija starodavne Kitajske

Staro kitajsko zdravilo proti driski nima škodljivih učinkov, če res deluje, pa boste morali poskusiti kar sami. Olupite in zdrobite dva stroka česna, dodajte dve čajni žlički rjavega sladkorja in zavrite v skodelici vode. Tako pripravljen napitek pijte trikrat na dan.

.

NAJNOVEJŠE