- Oglas -
Imate radi mehiške in španske jedi? Pripravite si tortilje s kvinojo, peso in sladko omako.
SESTAVINE (8 tortilj)
- 120 g kvinoje
- 3 kuhane pese
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica agavinega sirupa
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlica svetle sojine omake
- 8 polnozrnatih tortilj
- 200 g sojinega jogurta
- 120 g mlade špinače
- 300 g kuhane čičerike
PRIPRAVA
- Kvinojo najprej prelijte z vrelo vodo, nato jo za 15 minut namočite v hladno vodo, na koncu pa jo kuhajte 5 minut in precedite.
- Kuhano peso narežite na trakove, ki jih zmešajte s kvinojo.
- Zmešajte olje, agavin sirup, limonin sok in sojino omako. Prelijte po mešanici kvinoje in pese.
- Vsako tortiljo premažite z jogurtom, dodajte špinačo in kvinojo ter posujte s čičeriko. Tortilje nato zvijte in postrezite.
- oglas -