Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaTerapija z glasbo

Terapija z glasbo

MORDA VAS ZANIMA

To je ena od najpreprostejših terapij. Potrebuje le prostor, kjer boste prisluhnili izbranim glasbenim tonom.

- Oglas -

Izbrati morate prostor, v katerem se tudi sicer zelo dobro počutite. V prostoru vas ne sme zmotiti nobena, niti najmanjša malenkost, podrobnost.

V prostoru nato najdite prostor, kjer se boste sprostili in se resnično predali glasbi. Morda je za to še najbolj primeren kakšen udoben naslonjač.

Poskrbite, da vas med terapijo ne bo prav nič zmotilo. Poskrbite, da ne v sobi ne bo telefonov. Izključite jih. Posebej mobilnega, ki zelo rad zazvoni ravno takrat, ko od njega to najmanj pričakujete in ko si to najmanj želite.

Nato se prepustite glasbenim zvokom in tudi vsebini, ki dostikrat ni nepomembna. Glasbo poslušajte 20 do 25 minut.

- Oglas -

Vpliv glasbe na vas poteka v treh fazah:

  • najprej se umirjate
  • nato sproščate
  • še na koncu pa sledi prenavljanje.

Po končani terapiji boste še sami nad seboj presenečeni, ko boste na lastni koži zaznali zdravilno moč glasbe. V prihodnje boste njene zdravilne učinkovine prav gotovo še večkrat izkoristili v svoj prid.

Prejšnji članekGospodinje in prosti čas
Naslednji članekZdrave jedi z žara

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×