0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaStrije in brazgotine: pomagajte si s kokosovim oljem

Strije in brazgotine: pomagajte si s kokosovim oljem

MORDA VAS ZANIMA

Kokosovo olje je ena najbolj vsestransko uporabnih sestavin. Ne le v kuhinji, ampak tudi kot alternativa številnim kozmetičnim izdelkom. Med drugim ga lahko uporabite za ublažitev izrazitosti strij, ki so običajno posledica nosečnosti ali pa izgube precejšnjega števila kilogramov. Obenem pa kokosovo olje pomaga tudi pri brazgotinah. Predstavljamo vam nekaj najbolj zanimivih idej oziroma kombinacij za uporabo kokosovega olja.

- Oglas -

Kokosovo olje

Toplo kokosovo olje

Potrebujete približno 2 žlici kokosovega olja. Najprej ga segrejte v posodici nad vodno paro, da se stali. Počakajte nekaj minut, da se olje malce ohladi. Ne sme namreč biti prevroče, sicer vas lahko opeče. Še vedno pa mora biti precej toplo. Ko je temperatura kokosovega olja ustrezna, ga nanesite na problematične predele. Kožo nežno zmasirajte s krožnimi gibi. Za hitrejše rezultate priporočamo, da si masažo s kokosovim oljem privoščite neposredno po prhanju ali kopanju. Postopek ponavljajte vsak dan.

Aloe vera in kokosovo olje

Odlična kombinacija za naravno pomoč pri brazgotinah in strijah sta tudi kokosovo olje ter gel aloe vere. V aloe veri se namreč skriva ogromno hranilnih snovi, ki pospešujejo obnovo kože. Zmešajte enako količino kokosovega olja in gela aloe vera, ki ga lahko iztisnete neposredno iz listov rastline. Dodajte še nekaj kapljic šipkovega ali olivnega olja. Dobro premešajte in z mešanico zmasirajte kožo. Tudi tu je priporočljiva vsakodnevna masaža predelov, kjer imate težave s strijami ali z brazgotinami.

- Oglas -

Kava in kokosovo olje

Za hitrejšo obnovo kože se priporočajo tudi občasni pilingi. Ena najboljših naravnih sestavin za piling je kava, ki spodbudi prekrvavitev, kar bo zmanjšalo izrazitost strij in brazgotin. Kokosovo olje pa bo kožo oskrbelo s koristnimi maščobnimi kislinami in z drugimi pomembnimi hranilnimi snovmi, ki spodbujajo proces obnove kože. Zmešajte 100 gramov mletih kavnih zrn in 3 žlice kokosovega olja. Po potrebi lahko dodate še malce vode. Po prhanju zmasirajte kožo s pripravljeno mešanico, ki jo nato pustite na koži še približno pol ure, preden jo izperete. Postopek ponovite nekajkrat tedensko.

Vitamin E in kokosovo olje

Eno najboljših hranil za obnovo kože je zagotovo vitamin E. Če ga boste kombinirali s kokosovim oljem, bodo strije in brazgotine zagotovo že kmalu precej manj opazne. Potrebujete 2 žlici kokosovega olja, ki mu dodajte enako količino olja, obogatenega z vitaminom E. Mešanico uporabite po prhanju, in sicer tako, da jo nežno vtrete v kožo. To je priporočljivo narediti vsak dan.

Preberite tudi: Strije: Kako jih odpraviti za naravnimi pripravki?

.

NAJNOVEJŠE