Zdravje & prehranaStres na delovnem mestu vpliva na nezdrav način življenja

Stres na delovnem mestu vpliva na nezdrav način življenja

MORDA VAS ZANIMA

Služba oziroma kakršna koli oblika dela, zaradi katerega smo pod stresom, lahko vodi do resnih zdravstvenih težav, zato dobro premislite, kaj vam delo, ki ga opravljate, da in kaj vam v resnici jemlje. Ne gre le za denar, ampak tudi za osebno zadovoljstvo ter način življenja, ki se vam še zdi sprejemljiv.

- Oglas -

Milijoni zaposlenih namreč trdijo, da so zaradi dela izredno utrujeni, pod stresom in celo – debeli. Menijo, da jih delo sili v neredno in nezdravo prehranjevanje, jim preprečuje redno telesno vadbo in vodi v pitje alkoholnih pijač ter kajenje.

Stres na delovnem mestu

Zaradi službe se redijo, kadijo, pijejo in ne telovadijo

Raziskavo so opravili v britanski fundaciji za srce, ki zdaj delodajalce poziva, naj svoje podrejene spodbuja k izboljšanju življenjskega sloga, pa čeprav na račun opravljenega dela. Ugotovili so namreč, da kar 40 odstotkov sodelujočih v raziskavi meni, da njihovo delo slabo vpliva na njihovo zdravje, več kot polovica pa zaradi dela občuti velik stres na delovnem mestu. Več kot tretjina se jih je zaradi dela zredila, polovica pa jih je dejala, da zaradi dela jedo manj zdravo ter da iz tega vzroka tudi telovadijo manj kot sicer. To pa še ni vse: četrtina jih meni, da zaradi dela pijejo več kot običajno, nekateri pa pravijo, da tudi kadijo več.

Če temu dodamo dejstvo, da kar 60 odstotkov vprašanih za delo porabi odločno preveč časa in energije, ni težko vzpostaviti vzporednic z nezdravim načinom življenja. Ta pa lahko vodi do resnih zdravstvenih težav, kot sta na primer povišanje krvnega tlaka in srčni napad.

- Oglas -

Lisa Young iz fundacije za srce je ob tem povedala: »Ta raziskava je pokazatelj, kaj se lahko zgodi, če zdravja na delovnem mestu ne jemljemo dovolj resno.« Milijoni se namreč niti ne zavedajo, kaj vse lahko s seboj prinese brezbrižen odnos do zdravja na račun dela, posledice pa so jasne: ne le na zdravje, prekomerno in prenaporno delo lahko seveda vodi tudi do slabše učinkovitosti na delovnem mestu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×