0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaUmivanje las s sodo bikarbono in kisom – ste že poskusili?

Umivanje las s sodo bikarbono in kisom – ste že poskusili?

MORDA VAS ZANIMA

Soda bikarbona in kis nam lahko pomagata do lepših in bolj zdravih las. Zagotovo ste že slišali, da so se nekateri ljudje povsem odpovedali uporabi klasičnih šamponov. Namesto njih za umivanje las uporabljajo kar sodo bikarbono, pogosto pa za izpiranje las dodajo še jabolčni kis. Morda se vam je zdel ta postopek vedno nekoliko nenavaden, zato ga še niste zares preizkusili. Vsekakor je vredno, saj se lahko izkaže, da je to metoda, ki je optimalna za vaše lase. Obstaja namreč kar nekaj dobrih razlogov, zaradi katerih je smiselno zamenjati običajen šampon s sodo bikarbono in kisom …

- Oglas -

Soda bikarbona in kis

Pa bodo vaši lasje tako zares čisti?

Mnoge skrbi, da s sodo bikarbono ne bodo mogli zares odstraniti vseh nečistoč, ki se kopičijo na lasišču in laseh. Vendar so nato presenečeni, ko ugotovijo, kako učinkovito lahko delo opravita preprosta soda bikarbona in kis. A ne le to, da bodo lasje čisti – tisti, ki prisegajo na to metodo, poročajo, da so njihovi lasje še precej lepši, kot so bili prej. Seveda pa metoda zahteva nekaj prilagajanja. Lasišče je vajeno klasičnih šamponov, ki pa pogosto odstranijo preveč naravnih maščob. Tako bi morali biti tisti, ki poskušajo šampone zamenjati s sodo bikarbono, pripravljeni na prehodno obdobje, ko rezultati morda še ne bodo takšni, kot bi želeli. Vendar se sčasoma lasišče prilagodi. Ena glavnih prednosti umivanja las s sodo bikarbono je, da se tako izognete številnim potencialno škodljivim snovem, ki jih pogosto vsebujejo klasični šamponi. Ko se lasje navadijo na novo rutino, naj bi imeli tako celo več volumna. Kako se torej lotiti umivanja las s sodo bikarbono?

Soda bikarbona in kis: Navodila za umivanje las

Najprej morate zmešati sodo bikarbono z vodo, da dobite gosto pasto. Razmerje med sodo bikarbono naj bo 1 : 3. Za lase, ki segajo nekje do ramen, potrebujete približno 3 žlice sode bikarbone in 9 žlic vode. Tako dobljen »šampon« lahko nanesete kar na suhe lase, seveda pa lahko tudi na mokre. Začnite pri lasišču, ostanek pa nato razporedite še po laseh. Nežno zmasirajte in počakajte še približno 2 minuti, nato pa sperite s toplo vodo.

- Oglas -

Za piko na i poskrbi jabolčni kis

Za naravno umivanje las zadostuje že zgolj soda bikarbona, za še lepše lase pa vam priporočamo, da v postopek vključite tudi jabolčni kis. Ko ste torej končali s sodo bikarbono, še mokre lase prelijte z mešanico jabolčnega kisa in vode. Razmerje med kisom in vodo naj bo 1 : 4. Brez skrbi, vonj jabolčnega kisa bo hitro izginil, a če želite, lahko mešanici dodate tudi nekaj kapljic izbranega eteričnega olja, na primer eteričnega olja sivke. Pazite, da mešanica ne zaide v oči. Preden jo prelijete po laseh, je tako smiselno, da glavo nagnete  čim bolj nazaj. Počakajte nekaj sekund, nato pa lase umijte še s hladno vodo. Ta postopek lahko odlično nadomesti uporabo običajnega balzama za lase. Vaši lasje bodo na koncu skoraj svilnato mehki in sijoči. Obenem pa postopek preprečuje tudi težave s pretirano naelektrenimi lasmi. Takšna naravna rutina sicer morda res ni primerna za vse tipe las, a seveda ne morete vedeti, kako bodo reagirali vaši lasje, če ne poskusite!

.

NAJNOVEJŠE