Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaSlina je vir življenjske energije

Slina je vir življenjske energije

MORDA VAS ZANIMA

Slina je telesna tekočina, ki vsebuje kar 54 znanstveno potrjenih snovi, pomembnih za zdravje: encime, hormone in ostalo, kar telo potrebuje za pravilno delovanje. Daoisti učijo, da je slina glavna tekočina v telesu, saj je od nje odvisen naš imunski sistem, kakovost krvi in nasploh življenjska energija.

- Oglas -

Če slino pravilno stimuliramo in aktiviramo, se bo povečala naša življenjska energija, učijo daoistični modreci. Zdrava slina namreč vsebuje določene vitamine (B12 in K) in prebavne sokove ter deluje proti staranju, krepi imunski sistem, hladi telo, izboljšuje prebavo, ohranja zdrave zobe, vlaži organe in sklepe ter nevtralizira kisline v telesu. Slina je izjemno dobra naravna obramba proti bakterijam in glivicam. Z njo lahko uspešno dezinfeciramo ranice.

Slina je vir življenske energije

Ko nam primanjkuje sline

Zdravniki kitajske medicine in daoisti veliko sline povezujejo z veliko vitalne, življenjske energije. Če nimamo dovolj sline in imamo suha usta, to kaže na neravnovesje hormonskega sistema in na pomanjkanje življenjske energije. Otroci, ki kar prekipevajo od energije, imajo toliko sline, da potrebujejo slinček, starejši pa imajo praviloma izsušena usta. Skrb za slino je zato izjemnega pomena za naše zdravje.

Slina s slabim okusom

Če vas moti okus vaše sline, to lahko pomeni, da je stanje vaših notranjih organov slabo. Slab okus je lahko tudi posledica uživanja zdravil, drog, alkohola, kave, nikotina … Daoisti učijo, da je zdrava slina sladkega okusa, saj taka slina vsebuje vse potrebne esence, tudi spolno. Pravi eliksir zdravja je slina, ki je sladka kot nektar, tekoča in brez mehurčkov – več take sline imamo, bolj smo zdravi, saj sladka slina dobro navlaži notranje organe in premaže sklepe. Pogosto pljuvanje ni koristno, saj s tem postopoma izgubljamo svojo vitalno energijo, opozarjajo tradicionalni kitajski zdravniki.

Kako povečati količino sline?

- Oglas -

Več sline lahko dosežemo z vajo, ki ji pravimo vrtenje jezika. Zaprimo usta in začnimo vrteti jezik za zobmi, po stenah ustne votline – 9-krat v vsako smer. Krožimo nežno in počasi. Če nas kroženje utruja, se ustavimo, počivamo in nadaljujemo kasneje. Daoisti svetujejo, da to vajo izvajamo zjutraj in zvečer. Prvi teden se držimo devetih kroženj v vsako smer, drugi teden v vsako smer krožimo 18-krat, tretji teden, ko bomo vrtenja jezika že bolj vešči, pa 36-krat. S takšnim vrtenjem potem nadaljujemo vsak dan, do konca življenja.

S to vajo aktiviramo žleze slinavke. Še posebej je pomembna za ženske, saj uravnava njihov hormonski sistem. Obenem krepi tudi srce, mišice in kite. Vaja bo imela največji učinek, ko jo bomo izvajali ob sončnem vzhodu ali rastoči luni.

Pravilno goltanje sline

Daoisti učijo, da je slino treba pravilno pogoltniti vsaj 36-krat na dan, da bi si okrepili imunski sistem do te mere, da se nam ne bi bilo več treba bati nobene bolezni. Najprej je treba dovolj sline ustvariti (recimo z zgoraj opisano vajo), nato pa jo z glasnim cmokanjem dobro premešati. Med jezikom in nebom nato ustvarimo »jezero sline«. Zatem do konca izdihnemo, tako, da trebuh povlečemo močno navznoter. Brado povlečemo proti vratu in zravnamo hrbet – takrat se v požiralniku naredi navpična pot, po kateri bo slina lahko slina zdrknila naravnost v trebušno votlino. V treh požirkih jo močno pogoltnemo. Po goltanju sline počivamo in zbiramo prijetno energijo v popku. Nato naj sledi sprehod. Po daoistični modrosti na tak način aktivirana slina spodbuja glavne žleze v možganih in spolno energijo. Ko se slino naučimo pravilno goltati, ta telesna tekočina postane naše najboljše naravno zdravilo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×