Lepota sorbetov leži v njihovi preprostosti. Sorbet namreč ni drugega kot zgolj mešanica zamrznjen vode ali soka, sladkana s sadjem, čokolado, svežimi zelišči ali celo vinom. Za razliko od sladoleda, sorbet po navadi ne vsebuje mleka in ostalih mlečnih izdelkov, zaradi česar mnogi izmed sorbet receptov ustrezajo tistim, ki ne prenašajo laktoze in tudi veganom. V nadaljevanju vam ponujamo recept za slasten kremast sorbet, ki vas bo zagotovo navdušil.
Potrebujete:
- pol skodelice agavinega sirupa,
- 2 skodelici sveže iztisnjenega limetinega soka (približno 15 limet)
- ½ skodelice koruznega sirupa,
- ¾ grobo sesekljanih bazilikinih listov,
- 2 skodelici vode,
- 1 žlico fino naribane limetine lupinice.
Priprava:
Sladkor, 1 skodelico soka ter koruzni sirup damo v ponev ter tekočino kuhamo 2 minuti in jo pri tem neprestano mešamo. Vanjo nato stresemo baziliko in jo kuhamo še 30 sekund. Zmes nato odstavimo ter jo zlijemo v skledo. Dodamo ji preostalo skodelico limetinega soka, 2 skodelici vode ter 1 žlico lupinice. Posodo pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik dokler se ne strdi. Ko sorbet postrežemo ga lahko po želji še okrasimo z naribano lupinico limete. Dober tek!