0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSkrivnost dermatologov, ki reši težave s suho kožo

Skrivnost dermatologov, ki reši težave s suho kožo

MORDA VAS ZANIMA

Nadpovprečno suha koža je v teh mesecih zelo pogosta težava. Še posebej če je vaša koža že v osnovi oziroma zaradi genetike precej suha, je možnost za to, da postane v zimskem času težava zelo moteča, toliko večja. Suha koža pogosto peče ali celo boli, obenem pa se lahko začne tudi luščiti. A čeprav je koža nekaterih ljudi že po naravi bolj dovzetna za tovrstne težave oziroma bolj občutljiva na negativne dejavnike, se lahko vsaj del krivde skriva tudi v tem, kako uporabljate vlažilno kozmetiko. Čeprav morda zanjo zapravite veliko denarja, hkrati pa skrbite za reden nanos, najverjetneje delate veliko napako pri nanašanju vlažilnih izdelkov za nego kože. Ti tako ne morejo opraviti svoje naloge zares optimalno. V nadaljevanju preverite, kaj je eno ključnih pravil pri nanosu vlažilne kozmetike – in to tudi po mnenju večine dermatologov!

- Oglas -

Ni dobro, da je koža pred nanašanjem vlažilnih krem povsem suha …

Težave s suho kožo so lahko še posebej moteče takrat, ko se vam zdi, da delate vse za to, da bi bila vaša koža zares dobro navlažena. A morda lahko že drobna sprememba poskrbi, da bo učinek vlažilne kozmetike, ki jo uporabljate, precej drugačen oziroma občutno boljši. Po mnenju dermatologov naj bi bila pogosto največja težava v tem, da ljudje nanašajo vlažilne izdelke na povsem suho kožo. To naj bi bila celo ena največjih napak pri negi kože nasploh – takoj za neuporabo izdelkov za zaščito kože pred soncem. Idealno je torej, da vlažilno kozmetiko vedno nanašamo na kožo, ki je rahlo vlažna. To je sicer pravilo, ki ga je dobro upoštevati vse dni v letu, vendar je zagotovo še posebej pomembno v hladnejših mesecih, ko je zrak nadpovprečno suh.

Nanos vlažilne kozmetike na suho kožo lahko povzroči dodatno izsušitev

Se sprašujete, zakaj je za dobro navlaženo kožo praktično nujno, da vlažilne izdelke nanašamo na vlažno, ne pa na popolnoma suho kožo? Osnovna vlažilnih krem in določenih serumov so sestavine, ki nase vežejo vodo, da lahko nato navlažijo kožo. Tipična sestavina, ki spada v to skupino, je na primer hialuronska kislina. Delo teh sestavin bo precej lažje, če jim zagotovite vodo. Če vlažilne izdelke nanesete na povsem suho kožo, se te sestavine znajdejo drugače. Namesto da bi vlago črpale iz okolice, jo začnejo črpati iz vaše kože. Čeprav gre za »vlažilno kozmetiko«, je lahko zato vaša koža po uporabi še bolj suha, kot je bila pred tem. Pogosto se pretirano osredotočamo na to, katere kozmetične izdelke uporabiti, pri tem pa pozabimo, da je zelo pomembno tudi to, da vemo, kako pravilno uporabljati določeno kozmetiko. Poskrbite torej, da v prihodnje pri uporabi vlažilne kozmetike ne boste delali opisane napake.

Kožo po umivanju obraza zgolj rahlo popivnajte z brisačo

Vse to seveda še ne pomeni, da mora biti vaš obraz povsem moker, preden se lotite nanašanja vlažilne kreme ali seruma. Ko si umijete obraz, kožo nežno popivnajte s čisto brisačo. Tako bo koža ravno prav vlažna za nanos vlažilne kozmetike. Če ste pozabili na to in ste kožo po umivanju povsem oziroma pretirano osušili, vam svetujemo, da v stekleničko z razpršilnikom natočite vodo, ki jo nato preprosto popršite po obrazu, da bo koža rahlo vlažna, a ne mokra. Sestavine v vaši vlažilni kozmetiki bodo tako zlahka našle vlago, ki jo potrebujejo, da poskrbijo za kakovostno vlaženje vaše kože. Čeprav gre za zelo enostavno spremembo, boste presenečeni nad razliko. Nanašanje kozmetičnih izdelkov na vlažno kožo bo zagotovo preprečilo težave z izsušenostjo. Vaša koža bo tako mehka in prijetna na dotik, ne glede na letni čas.

- Oglas -

Preberite tudi: Zelo suha koža: Kako jo negujemo in kakšni so vzroki?

.

NAJNOVEJŠE