0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŠisandra – starodavna kitajska skrivnost

Šisandra – starodavna kitajska skrivnost

MORDA VAS ZANIMA

Kitajska šisandra je temeljno zelišče tradicionalne kitajske medicine. Vsebuje ogromno zdravilnih snovi, ki dokazano varujejo srce, ožilje, kosti in kožo. Pozitivno naj bi vplivala tudi na libido.

- Oglas -

Šisandra je plezalka, ki ima veje, dolge do 10 metrov. Njeni plodovi so rdečkasti in podobni jagodičevju. Vsebujejo veliko lignanov in antioksidantov, ki varujejo zdravje. Lahko jih uživate sveže ali posušene na soncu. Na Kitajskem iz njih pripravljajo sok.

Šisandra

Kitajci šisandro imenujejo tudi Wu Wei Zi ali sadež petih okusov. Šisandra je namreč precej nenavadnega okusa, saj v sebi združuje kisel, trpek, pekoč, slan in sladek okus. Kitajci verjamejo, da se v njej nahaja vseh pet elementov – voda, ogenj, zemlja, kovina in les.

- Oglas -

Veliko alternativnih zdravilcev čuti veliko spoštovanje do šisandre. Mnogi so že po prvi izkušnji s šisandro začutili njen blagodejen vpliv. Pravijo, da ta rastlina pokaže vse svoje pozitivne učinke na zdravje šele, ko jo uživamo sto dni zapored.

Kakšen vpliv ima šisandra na telo?

  • čisti kri,
  • spodbuja lepoto las, kože in oči,
  • povečuje umsko vzdržljivost in jasnost uma,
  • povečuje spolni nagon in potenco (za moške in za ženske),
  • pomaga zagotavljati vlažnost ženskim spolnim organom,
  • pomaga koži zadrževati vlago in se prilagajati na stres iz okolja.

Kako deluje?

Šisandra čisti kri in vanjo dovaja hranila. Kri je kakor reka v telesu, ki prenaša hranila in informacije ter čisti strupe. Če so naše reke čiste, občutimo večjo jasnost, vzdržljivost in imamo več življenjske moči nasploh. Šisandra, tako kot druga trpka zelišča, pomaga jetrom pri odvajanju in čiščenju akumuliranih strupov. Šisandra ima to posebnost, da varno aktivira razstrupljevalne encime v jetrih, ki so potrebni za odstranjevanje toksinov.

Šisandro lahko jemljemo vsak dan. Spodbujala bo čiščenje krvi, nam zagotavljala visoko raven energije in nudila zaščito pred tisočimi kemikalij, ki smo jim izpostavljeni vsak dan.

Kako uporabiti šisandro?

Priporočamo vam kombiniranje šisandre s čokolado. Pri mešanju bodite pazljivi, saj ima šisandra močan okus. Uporabite prah zmletih šisandrinih plodov ali posušene plodove, ki jih zmešate v mešalniku ali kavnem mlinčku. Prah oziroma zmlete koščke uporabite pri vaši naslednji čokoladni kreaciji.

- Oglas -

Pripravite lahko tudi šisandrin in goji čaj. Potrebujete 4 goji jagode in 1 šisandrino jagodo. Zavrite prečiščeno vodo. Na lahnem vrenju v njej 10 minut kuhajte jagode goji in šisandre.

Več o šisandri si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE