Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Zdravje & prehranaAjdovi rezanci na tajski način

Ajdovi rezanci na tajski način

MORDA VAS ZANIMA

Ajda ne vsebuje glutena, vsebuje pa obilico beljakovin. Poleg tega je bogata tudi s flavonoidi in fitosteroli. Flavonoidi so prvi med naravnimi antioksidanti in znižujejo nivo holesterola v krvi, pomagajo ohranjati zdrave kapilare in arterije ter pripomorejo k zmanjšanemu tveganju za arteriosklerozo. Tudi fitosteroli ugodno vplivajo na raven slabega holesterola v človeškem organizmu.

- Oglas -

Ajdovi rezanci na tajski način

Ajdovim rezancem ponavadi dodajajo tudi pšenično moko, zato da se ne bi razkuhali. Tiste rezance, ki so v celoti narejeni iz ajdove moke, zato kuhamo samo 7 minut, da ne razpadejo.

Potrebujemo:

  • 2 mladi čebuli,
  • 2 stroka česna,
  • dve žlici kokosovega masla,
  • 100 g gob šitake (narezanih na rezine),
  • 1 zelena paprika (narezana na trakove),
  • 2 korenčka (narezana na tanke trakove),
  • 100 g tofuja (narezanega na koščke in čez noč mariniranega v mešanici sojine omake, vode in curryja),
  • skodelica narezanega brokolija,
  • kozarček vloženih storžkov mlade koruze,
  • 2 čajni žlički mešanice tajskih začimb,
  • 1 jedilna žlica sojine omake,
  • 2 žlici kokosovega mleka,
  • 200 g ajdovih rezancev,
  • sol.

Mlado čebulo in česen nasekljamo. Segrejemo kokosovo maslo, nato na njem na hitro prepražimo mešanico začimb. Dodamo mlado čebulo, česen, gobe, papriko, korenje, tofu in brokoli in na velikem ognju pražimo približno 7 minut. Na koncu dodamo še mlado koruzo ter sojino omako, po potrebi še dosolimo. Tik pred koncem kuhanja dodamo kokosovo mleko, počakamo, da še enkrat zavre in odstavimo. Ajdove rezance kuhamo približno 7 minut v vreli osoljeni vodi, nato jih odcedimo, zmešamo s prilogo in ponudimo. Zraven se priležejo sojini kalčki v solati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×