Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Zdravje & prehranaSimona Stepančič: Hrana je čustveno zaužitje

Simona Stepančič: Hrana je čustveno zaužitje

MORDA VAS ZANIMA

Simona Stepančič. Slovenka z izobrazbo holistične nutricionistke, naturopatinje ter ortomolekularne holistične specialistke, ki že dobri dve desetletji biva ter deluje v Kanadi. Specializirana je tudi za izvedbo analize krvnih celic, prek katere (kot pravi sama) išče srčiko bolezenskih simptomov posameznika. V rodno deželo na sončni strani Alp se je vrnila zaradi mamine bolezni, a volje in optimizma ji ne primanjkuje. Naprej jo namreč žene neusahljiva želja po pomoči ljudem.

- Oglas -

Simona Stepančič

Ste holistična terapevtka, ki se ukvarja zlasti s svetovanjem na področju prehrane, poleg tega pa ste tudi ortomolekularna holistična specialistka. Lahko ta dva naziva malo bolj opišete. Kaj je tisto, s čimer se ukvarjate?

Holistični nutricionist vedno upošteva trikotnik um–telo–duša (mind,body, spirit). Vse je povezano. Sprva negativne spremembe vedno občutimo čustveno, nato pa se v roku dveh do treh let (vsaj tako pravijo) posledice začnejo kazati na telesu v obliki fizične bolezni. Skoraj vedno je prizadeto denimo črevesje v smislu neurejene prebave.

Jaz ne zdravim. Samo pomagam telesu, da se samo pozdravi. Telo namreč potrebuje samo pravilen vzgon oziroma odriv, da ga postavimo na tirnice, kjer najbolje deluje. Navsezadnje nismo tu, da smo bolni. Tu smo, da smo zdravi. Kar pa zadeva ortomolekularno holistično specializacijo, pa govorimo o prehranskih dopolnilih oziroma o pravilnem telesnem »protokolu«. Se pravi, koliko zelišč, dopolnil ipd. je primerno zaužiti glede na svoje telo, da se bo to pozitivno odzvalo. Police trgovin v Sloveniji se že šibijo od raznovrstnih dodatkov in ljudje to kar na veliko kupujejo, ne da bi se prej posvetovali, kolikšna je njihova primerna količina in ali to sploh potrebujejo – vsak posameznik je namreč drugačen. Vsakemu posamezniku torej določim protokol, po katerem naj se ravna. Pogledam, kaj se dogaja v posameznikovem telesu, in določim, kakšno prehrano potrebuje in kakšne odmerke …

- Oglas -

Več si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko tukaj >>

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×