[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSimona Stepančič: Hrana je čustveno zaužitje

Simona Stepančič: Hrana je čustveno zaužitje

MORDA VAS ZANIMA

Simona Stepančič. Slovenka z izobrazbo holistične nutricionistke, naturopatinje ter ortomolekularne holistične specialistke, ki že dobri dve desetletji biva ter deluje v Kanadi. Specializirana je tudi za izvedbo analize krvnih celic, prek katere (kot pravi sama) išče srčiko bolezenskih simptomov posameznika. V rodno deželo na sončni strani Alp se je vrnila zaradi mamine bolezni, a volje in optimizma ji ne primanjkuje. Naprej jo namreč žene neusahljiva želja po pomoči ljudem.

- Oglas -

Simona Stepančič

Ste holistična terapevtka, ki se ukvarja zlasti s svetovanjem na področju prehrane, poleg tega pa ste tudi ortomolekularna holistična specialistka. Lahko ta dva naziva malo bolj opišete. Kaj je tisto, s čimer se ukvarjate?

Holistični nutricionist vedno upošteva trikotnik um–telo–duša (mind,body, spirit). Vse je povezano. Sprva negativne spremembe vedno občutimo čustveno, nato pa se v roku dveh do treh let (vsaj tako pravijo) posledice začnejo kazati na telesu v obliki fizične bolezni. Skoraj vedno je prizadeto denimo črevesje v smislu neurejene prebave.

Jaz ne zdravim. Samo pomagam telesu, da se samo pozdravi. Telo namreč potrebuje samo pravilen vzgon oziroma odriv, da ga postavimo na tirnice, kjer najbolje deluje. Navsezadnje nismo tu, da smo bolni. Tu smo, da smo zdravi. Kar pa zadeva ortomolekularno holistično specializacijo, pa govorimo o prehranskih dopolnilih oziroma o pravilnem telesnem »protokolu«. Se pravi, koliko zelišč, dopolnil ipd. je primerno zaužiti glede na svoje telo, da se bo to pozitivno odzvalo. Police trgovin v Sloveniji se že šibijo od raznovrstnih dodatkov in ljudje to kar na veliko kupujejo, ne da bi se prej posvetovali, kolikšna je njihova primerna količina in ali to sploh potrebujejo – vsak posameznik je namreč drugačen. Vsakemu posamezniku torej določim protokol, po katerem naj se ravna. Pogledam, kaj se dogaja v posameznikovem telesu, in določim, kakšno prehrano potrebuje in kakšne odmerke …

- Oglas -

Več si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko tukaj >>

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×