Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Revija Bodi ekoRevija Bodi eko - september 2015

Revija Bodi eko – september 2015

MORDA VAS ZANIMA

Pred vami je nova številka revije Bodi eko. Poletje se počasi poslavlja, kar pa ne pomeni, da se končujejo tudi zabavne in koristne aktivnosti na prostem. Prihaja čas gobarjenja, kjer lahko združimo odlično rekreacijo in nabiranje gob za okusno kosilo in za ozimnico. Prav zato smo za vas pripravili vodnik po gobarjenju, kjer boste našli kar nekaj koristnih nasvetov. Preverili smo tudi, kako deluje hormonska dieta, kako lahko s pomočjo alkalne diete razkisamo in razstrupimo svoje telo, ter podrobno pogledali vse koristi mokša terapije …

- Oglas -

Več si preberite v kratkih povzetkih spodaj:

Revija Bodi eko - september 2015-s

[vc_button title=”Naročite se na revijo Bodi eko. Kliknite tukaj.” target=”_self” color=”red” size=”size_large” href=”https://www.bodieko.si/narocnine”]

Zakisanost – tegoba sodobnega telesa, ki jo odpravi alkalna dieta

Že v antiki so vedeli, da način življenja in prehrane močno vpliva na zdravje in splošno počutje, danes pa je to še toliko pomembnejše. Današnje hitro in stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženo okolje in pomanjkanje telesne dejavnosti namreč izjemno povečujejo zakisanost telesa. Ta je lahko eden glavnih vzrokov številnih zdravstvenih težav. Uradna medicina sicer o zakisanosti sicer ne govori veliko, ji pa pozornosti več posveča alternativna medicina …

Naravno nad glavobol

Vsakdo verjetno pozna neprijetno topo ali zbadajočo bolečino v glavi, saj je to ena najpogostejših težav, ki pestijo človeštvo. Največkrat je to posledica različnih dejavnikov, od stresa, preobremenjenosti, napetosti, utrujenosti, hrane do alkohola, hrupa in bolezni. Vendar ni treba takoj poseči po umetnih zdravilih, saj so že naše babice poznale več kot sto različnih naravnih rešitev za lajšanje te neprijetne težave. Tudi tukaj se bomo tako osredotočili le na nekaj »zlatih« ljudskih nasvetov, katerega boste preizkusili, pa je odvisno od vas. Poskusite, in če vam prvi ne pomaga, ne obupajte – eden bo zagotovo pravi!

Jesenski gobarski vodnik z Bojanom Arzenškom

Septembra jesen že neučakano trka na vrata. Po navadi jo opazimo skozi (vremenske) spremembe, z nošenjem nekoliko daljših oblačil, temperature so nekoliko nižje, njen prihod pa še kako dobro »začutijo« tudi gobarji. Gozdovi namreč kar naenkrat postanejo bogatejši za nekoliko več prebivalcev pa tudi obiskovalcev. O najbolj sezonsko opevani dejavnosti smo se pogovarjali z Bojanom Arzenškom, deteminator mentorjem MZS (in članom GD Kranj ter GD Gorje), ki že več kot 20 let uživa v naravi in raziskovanju ter občudovanju gobjega kraljestva.

- Oglas -

revija-promo1

Zgodba: Ko je življenje praznik

Nima 50 kilogramov, pa premore tako voljo, sem pomislila, ko smo se v parku Zvezda srečali z Aljo Ugovšek, študentko prava, ki so ji leta 2008 presadili pljuča. Od rojstva se že bori zase. Kmalu so namreč ugotovili, da ima cistično fibrozo, genetsko bolezen, ki jo bo kljub uspešni presaditvi spremljala vse življenje. Kot da to ne bi bilo dovolj, ima še težave s prebavili in trebušno slinavko, pešajo ji ledvica, ima celo osteoporozo. A, ne,ne! Ne obupuje. Življenja se veseli po svoje. In študira pravo …

Hormonska joga je naravni botoks!

S hormonsko jogo spodbujamo in uravnovesimo žleze z notranjim izločanjem in s tem ohranjamo optimalno raven hormonov v svojem organizmu. Gre za aktivno samoterapijo, brez vnosov identičnih ali bioidentičnih hormonov. Naša sogovornica Alenka Košorok Humar je učiteljica hatha joge in mednarodno certificirana učiteljica hormonske joga terapije in či gonga. Njena velika strast in raziskovanje so ravno hormoni in endokrini sistem. Ta veja medicine je ena zadnjih odkritih in čedalje aktualnejših. Joga, ki jo Alenka poučuje že dobrih pet let na delavnicah in potem na rednih vadbah, je naravna pomoč pri vzpostavitvi hormonskega ravnovesja.

Simona Stepančič: Hrana je čustveno zaužitje

Simona Stepančič. Slovenka z izobrazbo holistične nutricionistke, naturopatinje ter ortomolekularne holistične specialistke, ki že dobri dve desetletji biva ter deluje v Kanadi. Specializirana je tudi za izvedbo analize krvnih celic, prek katere (kot pravi sama) išče srčiko bolezenskih simptomov posameznika. V rodno deželo na sončni strani Alp se je vrnila zaradi mamine bolezni, a volje in optimizma ji ne primanjkuje. Naprej jo namreč žene neusahljiva želja po pomoči ljudem.

revija-promo3

Domača mila – ustvarjalni negovalni izdelki

Milo domače izdelave je čudovit kozmetični in negovalni izdelek. Predvsem trdo milo dopušča ogromno ustvarjalnih možnosti, medtem ko tekoče milo bolj zaznamuje njegova vsestranska uporabnost. Pripravili smo vam nekaj uporabnih dišečih receptov.

Mokša – tradicionalno kitajsko zelišče, ki (po)zdravi 100 bolezni

Mokša ali moxa ali je zelišče, ki je v Evropo prišlo iz kitajske tradicionalne medicine. Tako je njen pomemben del – s sežiganjem zelišč olajša in pospeši zdravljenje. Osnovni namen terapije mokša je odpravljanje pomanjkanja energije jang v telesu. Slednja vpliva na gibanje in toploto telesa. Njeno pomanjkanje se kaže kot občutek mraza v rokah in nogah. V starih kitajskih spisih piše: »Rastlino ai je (mokša) uporabljamo v majhnih količinah, te majhne količine ustvarijo velike količine intenzivne toplote.« Na ta način se uravnoteži energija, hlad, vlaga in toksini pa zapustijo telo. Mokši pravijo tudi zelišče, ki odpravlja 100 bolezni, saj ob vstopu v telo odpre meridijane in tako zdravi …

Jože Majes: Verjetno je bila pehta doma na pokljuki

- Oglas -

Bilo je poletje in bili smo na Pokljuki. Tja smo se odpravili sredi tedna, bolj na počitek oziroma zato, da smo se odmaknili od vsakdanjega dela ter da smo snovali nove načrte, kako naprej. Smreke so na tej višini še omogočale nabiranje vršičkov, česar pa mi sicer nismo počeli …

Več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Nova številka v prodaji od 27. 8. 2015.

narocnine

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

Postani eko tudi ti! Beri revijo Bodi eko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×