0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaS pšenično travo nad sive lase

S pšenično travo nad sive lase

MORDA VAS ZANIMA

Sivi lasje so nekaj, česar se boji veliko ljudi. Geni in stres so navadno krivi za prezgodnje sivenje las. Znanstveniki pa so ugotovili, da je v večini primerov krivec, da naši lasje posivijo, encim katalaza. Po podatkih National Business Review, v različnih starostnih obdobjih proizvajamo različne količine katalaze, s starostjo tako naše telo proizvaja vse manj tega encima, kar lahko povzroči hitrejše staranje, še posebej ob stresnih obdobjih. Proces se začne, ko začne raven encima katalaza upadati. To pomanjkanje za telo pomeni, da se naravno prisotni vodikov peroksid v laseh ne more več razkrajati. Torej se vodikov peroksid kopiči v laseh, kar povzroča sivenje las.

- Oglas -

Študija iz Inštituta za citologijo in genetiko iz leta 2006 razkriva, da lahko tudi oksidativni stres in poškodbe DNK zmanjšata količino antioksidantnih encimov, med katere spada tudi katalaza. Ta študija je ugotovila tudi, da prehranska dopolnila, ki povečujejo aktivnost katalaze v mitohondrijih jeter, privede do zmanjšane mitohondrijske disfunkcije in upočasni proces staranja.

sivi lasje in pšenična trava

Zakaj pšenična trava?

Pšenična trava vsebuje veliko količino katalaze in drugih koristnih antioksidantov. Pšenična trava ima reverzibilno sposobnost sivenja las. Pomaga tudi pri pomlajevanju celic, s čimer upočasnjuje proces staranja.

- Oglas -

Pšenično travo štejemo med super hrano, saj vsebuje aminokisline, vitamine, klorofil, hranila in encime. Ali ste vedeli, da je molekularna struktura pšenične trave in naše krvi zelo podobna, kar omogoča, da naše telo hitro absorbira hranilne snovi.

Pšenična trava je tudi močno čistilno in razstrupljanje sredstvo. Bogata je z beljakovinami, zagotavlja pomembno spodbudo za raven energije v telesu, zdravi pa tudi nekatere vrste krvnih bolezni. Pšenično travo sestavlja 19 aminokislin in 92 mineralov, ki omogočajo telesu, da deluje na najvišji ravni.

Kako uporabljati pšenično travo pri sivih laseh?

Redno uživanje pšenične trave lahko obarva sive lase nazaj na svojo naravno barvo. Spijte kozarec zelenega napitka iz pšenične trave na dan. Lahko uporabite tudi pšenično travo v prahu, ki jo dodate napitkom ali jedem.

Balzam za lase iz pšenične trave:

  • Sveže zelene liste pšenične trave narežemo na drobne koščke in jih damo v sokovnik, kjer jih zmeljemo.
  • Umijte si lase in nato dajte na lase in lasišče pšenično travo.
  • Pustite delovati 5 minut in temeljito sperite lase.
.

NAJNOVEJŠE