Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaS pšenično travo nad sive lase

S pšenično travo nad sive lase

MORDA VAS ZANIMA

Sivi lasje so nekaj, česar se boji veliko ljudi. Geni in stres so navadno krivi za prezgodnje sivenje las. Znanstveniki pa so ugotovili, da je v večini primerov krivec, da naši lasje posivijo, encim katalaza. Po podatkih National Business Review, v različnih starostnih obdobjih proizvajamo različne količine katalaze, s starostjo tako naše telo proizvaja vse manj tega encima, kar lahko povzroči hitrejše staranje, še posebej ob stresnih obdobjih. Proces se začne, ko začne raven encima katalaza upadati. To pomanjkanje za telo pomeni, da se naravno prisotni vodikov peroksid v laseh ne more več razkrajati. Torej se vodikov peroksid kopiči v laseh, kar povzroča sivenje las.

- Oglas -

Študija iz Inštituta za citologijo in genetiko iz leta 2006 razkriva, da lahko tudi oksidativni stres in poškodbe DNK zmanjšata količino antioksidantnih encimov, med katere spada tudi katalaza. Ta študija je ugotovila tudi, da prehranska dopolnila, ki povečujejo aktivnost katalaze v mitohondrijih jeter, privede do zmanjšane mitohondrijske disfunkcije in upočasni proces staranja.

sivi lasje in pšenična trava

Zakaj pšenična trava?

Pšenična trava vsebuje veliko količino katalaze in drugih koristnih antioksidantov. Pšenična trava ima reverzibilno sposobnost sivenja las. Pomaga tudi pri pomlajevanju celic, s čimer upočasnjuje proces staranja.

Pšenično travo štejemo med super hrano, saj vsebuje aminokisline, vitamine, klorofil, hranila in encime. Ali ste vedeli, da je molekularna struktura pšenične trave in naše krvi zelo podobna, kar omogoča, da naše telo hitro absorbira hranilne snovi.

- Oglas -

Pšenična trava je tudi močno čistilno in razstrupljanje sredstvo. Bogata je z beljakovinami, zagotavlja pomembno spodbudo za raven energije v telesu, zdravi pa tudi nekatere vrste krvnih bolezni. Pšenično travo sestavlja 19 aminokislin in 92 mineralov, ki omogočajo telesu, da deluje na najvišji ravni.

Kako uporabljati pšenično travo pri sivih laseh?

Redno uživanje pšenične trave lahko obarva sive lase nazaj na svojo naravno barvo. Spijte kozarec zelenega napitka iz pšenične trave na dan. Lahko uporabite tudi pšenično travo v prahu, ki jo dodate napitkom ali jedem.

Balzam za lase iz pšenične trave:

  • Sveže zelene liste pšenične trave narežemo na drobne koščke in jih damo v sokovnik, kjer jih zmeljemo.
  • Umijte si lase in nato dajte na lase in lasišče pšenično travo.
  • Pustite delovati 5 minut in temeljito sperite lase.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×