Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaResnica o tamponih, o kateri nihče ne govori

Resnica o tamponih, o kateri nihče ne govori

MORDA VAS ZANIMA

V povprečju ima ženska menstruacijo enkrat mesečno, ki traja približno 5 dni, približno 40 let svojega življenja! Seveda je to velik trg, zato je tudi veliko denarja vloženega v promocijo reklam zanje, ki vas morajo prepričati, da tampone enostavno potrebujete. Problem nastane, ker je veliko tamponov na trgu strupenih, saj so izdelani iz mešanice beljenega bombaža in / ali sintetičnih vlaken in plastike.

- Oglas -

Tamponi

Rajon je celulozno vlakno, izdelano iz lesne celuloze. Povezujejo ga s sindromom toksičnega šoka ali TSS (Toxic Shock Syndrome). To je potencialno smrtonosna bolezen, ki jih povzročajo bakterije, povezane z uporabo tamponov.

Na kliniki Mayo pravijo: “Raziskovalci ne vedo točno, kako lahko tamponi povzročajo sindrom toksičnega šoka. Nekateri pravijo, da če pustimo super vpojne tampone predolgo časa v vagini, le-ti postanejo gojišče za bakterije. Drugi so so mnenja, da lahko super vpojna vlakna v tamponih opraskajo zaščitno površino vagine, ki nas varuje, da bakterije ali njihovi toksini ne vstopijo v krvni obtok.”

Tamponi lahko vsebujejo tudi pesticide, saj so narejeni iz konvencionalnega bombaža, ki je izredno močno škropljen za čim večji pridelek.

- Oglas -

“Izdelki za notranjo telesno uporabo so najbolj izpostavljeni absorpciji, ki se dogaja lahko tudi več desetletij, vendar je zanje na voljo premalo neodvisnih raziskav, ki se nanašanjo na morebitna tveganja uporabe menstrualnih izdelkov kot so tamponi in skodelice,” pravi Chris Bobel, zagovornik javnega zdravja

Uporaba tamponov iz neekoloških materialov povezujejo tudi s simptomi, kot so:

 • glavoboli
 • migrene
 • alergijske reakcije in draženje
 • bolj boleče menstruacije
 • neplodnost
 • nenormalno rast tkiva v trebuhu in reproduktivnih organov (ki lahko privedejo do raka dojke, materničnega vratu in raka jajčnikov)
 • abnormalna rast celic v telesu
 • oslabljen Imunski sistem
 • hormonske motnje in motnje endokrinega sistema
 • neredna menstruacija
 • absorpcija GSO

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×