0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaS pravo hrano do lepote

S pravo hrano do lepote

MORDA VAS ZANIMA

Če uživamo zdravo in uravnoteženo hrano, se to hitro pozna na našem videzu. Obstajajo določena živila, ki še posebej dobro učinkujejo na kožo obraza, lase, nohte in izboljšujejo videz pomarančne kože. Predstavljamo vam 5 živil, ki vam bodo pomagala hitreje priti do želenega lepotnega cilja.

- Oglas -

Granatno jabolko za gladko in sijočo kožo

Vsakodnevno smo izpostavljeni prostim radikalom, ki v organizmu povzročajo oksidativni stres. Ti škodljivi delci, ki se sproščajo med kajenjem, ko smo pod stresom, ko dihamo onesnažen zrak ipd., pospešujejo proces staranja kože, zmanjšujejo telesno odpornost in slabo vplivajo na živčni sistem. V hujših primerih povečujejo celo tveganje za nastanek rakavih obolenj. Škodljive proste radikale lahko nevtralizirajo nekateri vitamini, elementi, encimi ipd., ki jih imenujemo antioksidanti. Prav granatno jabolko je eden najmočnejših virov naravnih antioksidantov. Še posebej veliko jih vsebuje njegov sok. Za mladosten videz kože si dnevno privoščite en sadež ali 2 do 3 dl soka. Več o granatnem jabolku najdete tukaj.

Hrana za lepoto

Zmanjšajte temne kolobarje s pomočjo kamilice

Temni kolobarji okrog oči niso nujno posledica premalo spanja, lahko jih povzroča tudi upočasnjeno delovanje razstrupljevalnih organov – jeter in ledvic. Prav pitje kamiličnega čaja bo spodbudilo njihovo delovanje. Ker kamilica deluje antiseptično, jo lahko uporabite tudi v primeru pordelih oči ali zamašenih solznih kanalov. Temnih kolobarjev, ki so posledica nekakovostnega spanca, se boste najlažje rešili z dovolj spanja – in tudi pri tem vam bo pomagala kamilica, ki zaradi balerianične kisline pomaga pri sproščanju. Za najboljše rezultate spijte skodelico kamiličnega čaja pred spanjem. Strokovnjaki pravijo, da lahko proces staranja upočasnimo že, če spimo vsaj enkrat tedensko vsaj 8 ur.

- Oglas -

Oves proti belim lisam na nohtih

Bele lise na nohtih so lahko znak poškodbe nohta, lahko pa jih povzroči pomanjkanje vitamina E. Če želite lepe nohte, v svojo prehrano vpeljite oves, ki pozitivno vpliva na nohte. Kmalu boste začutili, da so bolj čvrsti in bolj zdravega videza. Ker ima oves v sebi veliko železa, vam bo pomagal tudi, če vam primanjkuje tega elementa, ki pa je nujen za trde in nelomljive nohte.

Kivi proti pomarančni koži

Vsebuje ogromne količine vitamina C – celo več, kot je dnevno priporočena količina njegovega vnosa. Prav ta vitamin igra zelo močno vlogo pri krepitvi kapilarnih sten. Če so kapilarne stene zdrave, drobcene kapilare veliko lažje nahranijo kožo in jo naredijo bolj polno, gladko in elastično.

Do mehkih, sijočih las z bučnimi semeni

Vašim lasem primanjkuje sijaja? Idealna hrana za lase, ki jim bo povrnila izgubljen lesk in mehkobo, so bučna semena. Z obilico železa bodo pripomogla k temu, da bodo lasne korenine dobile več kisika. To bo preprečilo izpadanje las in spodbudilo njihovo rast. Beljakovine v teh semenih bodo spodbudile nastajanje kreatina, ki lasem daje lesk. Prav zaradi naštetih razlogov naj bučna semena postanejo vaš vsakodnevni (in tudi zelo okusen) prigrizek.

Hrana, ki se ji je bolje izogibati

Hrana, ki ne vpliva dobro na zdravje in posledično tudi ne na lep in mladosten videz, je predvsem obdelana in hitra hrana, ki vsebuje veliko soli, maščob, mononatrijevega glutamata ipd. Vsega tega koža enostavno ne potrebuje. S svojega jedilnika črtajte tudi sladke prigrizke. Za sladkor se domneva, da kožo postara celo bolj kot kajenje!

- Oglas -

Nasvet pred obroki …

Za čudovit videz kože priporočamo kozarec tople vode in limoninega soka pred vsakim obrokom. Ne bo vam hvaležna samo koža, temveč tudi zelo pomemben razstrupljevalni organ, jetra.

.

NAJNOVEJŠE