Robidov džem za palačinke

Poleg zdravilnih pripravkov, lahko iz robidnic pripravimo tudi nekaj za slajše življenje.

Robidov džem

Sestavine:

  • 2,75 kg robidnic,
  • 1 limona,
  • 2,75 kg pogretega sladkorja

Priprava:
Robidnice operemo, preberemo,osušimo in damo v posodo. Na njih stisnemo sok ene limone ter počasi kuhamo na zmernem ognju, dokler se iz njih ne začne izločati sok. Vsebino zavremo, nato znižamo temperaturo in kuhamo še 15–20 minut. Dodamo pogreti sladkor ter mešamo toliko časa, da se raztopi. Potem povišamo temperaturo, da zmes na hitro zavre. Kuhamo še 4–6 minut, da se vsebina zgosti.
Shranimo ga v pogrete steklene kozarce, ki jih dobro zapremo in pokrijemo, da se počasi ohladijo.

Povzetek
Ime recepta
Robidov džem za palačinke
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)
DELI
Marica Petrovič
Kot univ.dipl.kem. ima izredno znanje s področja kemije, ker pa je zelo ekološko usmerjena, svoje znanje iz kemije s pridom uporablja za pripravo in izdelavo okolju prijaznejših pripravkov.
  • Igor Đukanović

    Vi ste pa hecni. Da bi 3 kile robidnic skuhal. Še preden bi zakuril na plinskem štedilniku, bi sublimirale neznano kam. ;) (V želodčke. :-) )