0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, september 2020

Revija Bodi eko, september 2020

MORDA VAS ZANIMA

Kot vsako leto, smo poletne mesece izkoristili tudi za kovanje novih idej za našo revijo. Pred meseci smo v revijo začeli vključevati redni sklop vsebin o zdravju in medicini (Zdravje+), ki ste ga bralci zelo lepo sprejeli, saj smo prejeli kar nekaj pohval na naš mail, z aktualno številko pa se reviji Bodi eko pridružujejo tudi Zdravi Recepti, ki vas bodo vsak mesec razveselili z novimi okusnimi recepti za jedi in sladice.

- Oglas -

Revija Bodi eko je že 10 let najbolj priljubljena revija za eko in zdrav življenjski slog. S tem, ko se na revijo naročite, podpirate naše delo in nam pomagate, da revijo ves čas izpopolnjujemo in nadgrajujemo ter vam v vaš poštni nabiralnik vsak mesec prinesemo še več vsebin, ki jih tako radi prebirate. Če smo vam všeč in bi nas želeli podpreti ter se naročiti na revijo Bodi eko tudi vi, pokličite na 01 292 72 53 ali kliknite tukaj za naročilo preko spletne naročilnice.

In kakšne vsebine smo za vas pripravili v septembrski številki revije Bodi eko? Predstavljamo vam nekaj izvlečkov iz vsebine.

Naravna pomoč za boljšo koncentracijo in izboljšanje spomina

V sodobnem času vsako sekundo prejmemo novo informacijo. Vsak dan si moramo zapomniti veliko pomembnih in manj pomembnih podatkov, da lahko živimo. Pri tem ključno vlogo igra spomin, ki nam pomaga predvidevati, načrtovati in predstavlja velik del življenja. Zato naš zeliščar tokrat raziskuje zdravilne rastline, ki nam lahko pomagajo do boljše koncentracije in spomina. Seveda smo dodali še nekaj uporabnih receptov.

- Oglas -

Nosečnice na rastlinski pogon

Nosečnost je prav posebno obdobje v življenju ženske, ko nastopijo velike psihofizične spremembe. Čeprav se vsaka bodoča mamica veseli novih izkušenj in otroka, ki bo zagotovo prinesel veliko sprememb v njen vsakdan, se je treba najprej pripraviti na izzive nosečnosti. Ker je za vsejede nosečnice na voljo že veliko informacij, se tokrat posvečamo posebno nosečnicam vegankam.

Ugotovite, katera čakra vam nagaja – in nato odpravite težavo!

Čakre predstavljajo nekakšna energetska središča našega telesa. Tako ni naključje, da bi lahko izraz, ki izvira iz sanskrta, prevajali tudi kot kolo. Čakre si namreč lahko predstavljamo kot nekakšna kolesca, ki so del večjega sistema. Če se pojavijo težave z enim izmed teh kolesc, pride do težav v celotnem sistemu. Tako naj bi bilo za naše telesno in duševno blagostanje zelo pomembno, da je energetski pretok skozi čakre sproščen.

Ključni pokazatelji hormonskega stanja pri ženskah: 6 vprašanj, na katera bi morala odgovoriti vsaka ženska

Pri regulaciji najpomembnejših procesov v našem telesu sodeluje vsaj 50 različnih hormonov. Količine teh hormonov v različnih življenjskih obdobjih in v različnih delih meseca ali celo dneva med drugim močno vplivajo na naš apetit, spanje, razpoloženje in plodnost. Med najpomembnejše hormone v našem telesu zagotovo sodijo t. i. spolni hormoni, torej estrogen, progesteron in testosteron. Pripravili smo vprašalnik, iz katerega boste lahko ugotovile, ali vaši hormoni delujejo normalno in kateri znaki so najpogostejši za določeno neravnovesje.

Hallux valgus – izkrivljeni nožni palec

Latinsko poimenovanje Hallux valgus ni nič drugega kot, poenostavljeno povedano, odmik palca na nogi proti preostalim prstom, ki najpogosteje nastopi s kostno zadebelitvijo osnovnega sklepa palca na notranji strani stopala. Podrobneje nam je deformacijo haluks valgus pojasnil Matic Županič, dr. med., spec. splošne kirurgije, ki se z omenjenimi operacijami ukvarja zadnja štiri leta

- Oglas -

Zgodba Urške Petek: Hrti so še vedno kruto izkoriščani zaradi pohlepa ljudi

Urška Petek je prostovoljka v društvu Hrtji svet Slovenije ter ponosna posvojiteljica velikega angleškega hrta Suirja. Dela kot veterinarka, svoj prosti čas in dopust pogosto namenja prostovoljnim odpravam v države, kjer psi in mačke potrebujejo veterinarsko oskrbo (Španija, Bosna, Srbija, Kosovo, Ciper, Palestina). Prostovoljno pomaga tudi v Zavetišču Horjul, saj se zaveda, da je problematika neodgovornih skrbnikov živali na žalost doma tudi pri nas. V prostem času uživa v naravi, v hribih, a se vedno trudi, da bi bil svet z njeno pomočjo vsaj malce lepši.

Portret: Homero Gomez Gonzalez – Kdo se boji učinka metuljev?

Leto 2020, današnji čas, ko živimo v modernem in naprednem svetu. Pa vendarle ni tako, če si aktivist, ki meša štrene interesom kapitala. Homero Gomez Gonzalez, najbolj znan okoljevarstvenik na področju zaščite metuljev monarhov, je bil januarja letos najprej dva tedna pogrešan, nato pa najden mrtev v vodnjaku. Kdo je odgovoren za njegovo smrt, ni povsem jasno, očitki pa letijo na kartele, ki dobro služijo tudi s posli, povezanimi z izsekavanjem bogatih mehiških gozdov.

Ultrazvok: pogosto prva preiskava

Ker je ultrazvok preprost, varen in neboleč način za odkrivanje (diagnostiko) različnih bolezenskih procesov na skoraj vseh organskih sistemih v telesu, je to velikokrat prva preiskava, na katero pacienta napoti izbrani zdravnik. Kako deluje, kdaj je priporočljiv in kaj vse lahko z njim odkrijemo nam je pojasnila Damjana Koželj, dr. med.

Najboljša živila in dopolnila za vaša jetra

Jetra, naš največji notranji organ, so obenem tudi eden izmed najbolj obremenjenih organov. Čeprav so izjemno uspešna pri samoobnovi v primeru poškodb, to še ne pomeni, da jih lahko zanemarjate. Povsem nasprotno: prav zaradi številnih pomembnih nalog, ki jih opravljajo, si zaslužijo ogromno pozornosti in ustrezno skrb. To ne bo poskrbelo le za učinkovitejše delovanje tega organa, ampak imajo zdrava jetra tudi ogromno drugih posrednih pozitivnih vplivov.

Zdravi Recepti

Zdravi recepti

Tokrat boste v naši reviji našli tudi sklop Zdravi recepti, kjer si boste lahko skuhali:

  • Cimetovo pecivo z bučkami
  • Pečen ječmen z gobami
  • Pečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem 
  • kvinojina kaša za dobro jutro
  • Juha miso s tofujem
  • Grški pire iz belega fižola
  • Gobova juha z ječmenom
  • Fižol s črno lečo, karamelizirano čebulo in jabolki

V času spremenjenih razmer so naši naročniki še posebej zadovoljno ugotovili, kako super je biti naročnik naše revije. Revijo Bodi eko berete ceneje ter jo vsak mesec prejmete v vaš kar poštni nabiralnik, brez da bi jo morali iskati v trafiki ali drugih prodajnih mestih.

This image has an empty alt attribute; its file name is narocitese.jpg
.

NAJNOVEJŠE