0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, Oktober 2022

Revija Bodi eko, Oktober 2022

Ne zamudite oktobrske revije Bodi eko, ki je kot vedno polna zanimivih pogovorov, poučnih člankov ter uporabnih vsebin in receptov.

Naravno okrepite svoj imunski sistem

Proti mikrobom se najlažje borimo z zdravim načinom življenja, torej z zdravo prehrano, gibanjem na zraku, v naravi, s čimer našemu organizmu zagotovimo dobro fizično kondicijo in psihično zdravje. A vendar nam pri lajšanju težav, povezanih z mikrobi, pomagajo rastline, ki so dobro preučene in učinkovite.

Anton Komat: Katera je edina rešitev za človeštvo, če želimo preživeti?

Če želimo preživeti, se moramo spremeniti, poziva neodvisni okoljski aktivist in razumnik Anton Komat. »Naj bo kmet zdravnik – zdravnik učitelj – in učitelj kmet.« Z Antonom Komatom smo se tokrat pogovarjali o energetski neodvisnosti, pomanjkanju hrane, obdelovalnih površinah v Sloveniji ter kakšne rešitve zanje obstajajo.

Ogrevanje v kurilni sezoni 22/23: Izračunajte potratnost vašega gospodinjstva in znižajte stroške

V časopisih in na spletu je ogromno ponudnikov, ki vam ponujajo čarobne rešitve. Ne verjemite jim. Škatlica velikosti računalniške miške, ki naj bi varčevala z elektriko, ko jo vklopite v vtičnico, je prevara, ki ji nasedajo lahkoverni. Ne verjemite marketinškim gurujem, čeprav so reklame vabljive. Za vas smo pripravili tudi priročen vprašalnik, s katerim si lahko izračunate, kako potratni ste z energijo ter ugotovite, kje izgubljate največ denarja ter na ta način privarčujete.

Prekinitveni post za krepitev in pripravo imunskega sistema za zimske dni

Živimo v času, ko je vse več zdravstvenih težav in ravno toliko različnih pristopov za zdravljenje in samozdravljenje. Med njimi je vsekakor tudi prekinitveni post.

Buče – zakladnica zdravju koristnih hranil

Vabljiva, v živahne odtenke oranžne odeta lupina skriva izjemno zdravo vsebino. Govorimo seveda o bučah, s katerimi lahko na različne načine popestrite svoj jedilnik. Uporabne so tako v slanih kot v sladkih jedeh. Med drugim gre za odlično živilo za vse, ki poskušate zmanjšati vnos ogljikovih hidratov.

Rak dojke – najpogostejši rak pri ženskah

Rak dojke je že od leta 1968 najpogostejši rak pri ženskah in danes za njim zboli že skoraj vsaka 11. ženska. Vsako leto v Sloveniji odkrijejo približno 1500 novih primerov. Število obolelih iz leta v leto narašča in ni videti, da bi se številka zniževala. In vendar ima ta zgodba tudi svetlejšo plat. Ozaveščenost žensk je večja, odkrivanje zgodnejše, preživetje zanesljivejše in daljše pa tudi kakovost življenja po prebolelem raku narašča. Na pogovor smo povabili tudi mag. Stanka Pušenjaka, dr. med. spec. ginekologije in porodništva.

Poskrbite za zdravje svojih dojk

Oktober je mesec, ki je tradicionalno posvečen ozaveščanju o raku dojk. Seveda pa skrb za zdravje dojk ne bi smela biti omejena le na »rožnati oktober«. Tveganje za raka dojk je odvisno tako od genetskih vplivov kot od vaših vsakodnevnih navad.

Miša Pušenjak: Domače kislo zelje

Izvedeli boste, kako narediti okusno in zdravo kislo zelje, na kaj vse moramo paziti že pri vzgoji zelja, katere sorte so najboljše za kisanje, kaj je pomembno pri pripravi in po kisanju ter pri shranjevanju.

Jesen je čas, ko se počasi umirjamo, usmerjamo energijo navznoter, iščemo mir in sproščenost. Vreme je suho, vetrovno in hladnejše. Takrat se tudi začne skladiščenje na različnih nivojih. Lahko se pojavijo anksioznost, nespečnost, zaprtost, suhost telesa, napenjanje … Če spremljamo ritem narave, se bomo pravilno prilagodili spremembam tega letnega časa in bomo imeli manj težav. V naravi vse kroži in se podpira. Naučili se bomo jesenskega protokola, katera živila jesti, katere začimbe uporabljati ter kako pripraviti naše obroke, da bodo podpirali naše telo …


Naročite se na revijo Bodi eko

Revija Bodi eko je že več kot 10 let najbolj priljubljena revija za eko in zdrav življenjski slog. S tem, ko se na revijo naročite, jo berete ceneje, poleg tega pa jo vsak mesec prejmete v vaš poštni nabiralnik.

Vabimo vas, da nas pokličete na 01 292 72 53 ali izpolnite spletno naročilnico. Za vse nove naročnike pripravili še posebno zanimiva in uporabna darilca.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -