0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, oktober 2018

Revija Bodi eko, oktober 2018

MORDA VAS ZANIMA

Začeli so se hladnejši dnevi, ki so kot nalašč primerni za to, da v roke vzamete dobro revijo in se posvetite zanimivim vsebinam, ki vam bodo v pomoč pri vsakdanjih opravilih in težavah, s katerimi se soočamo. Seveda pa nismo pozabili niti na mnoge recepte, ki jih tako radi preizkušate. Oktobrska revija Bodi eko vas že pričakuje na vašem najljubšem prodajnem mestu revij.

- Oglas -

revija Bodi eko oktober 2018

Kaj smo za vas pripravili v mesecu oktobru:

 • SOS zelišča: Ko nas uščipne v križu
 • Poporodna depresija: kako se po porodu ponovno postaviti na noge
 • Premagajte napihnjenost in zaživite bolj zdravo
 • Bazična dieta nam pomaga razkisati telo
 • PMS: lahko nam kvari kakovost življenja
 • Okusni recepti za jedi iz čičerike
 • Maja Štamol Droljc: Srečo je treba spustiti k sebi
 • Marinka Lampreht: Drevesa nas učijo živeti
 • Sok mlade pirine trave – ali lahko koristi tudi vam?
 • Sušenje pridelkov in zelišč: Naredite si zalogo za vse leto
 • Rman: Junak med zdravilnimi rastlinami
 • Ajurveda za zdravo prihodnost naših otrok
 • Sodoben tekstil: Kaj sploh še lahko oblečemo?

SOS zelišča: Ko nas uščipne v križu

Bolečine v križu so pogosta težava. V starih časih so si ljudje pomagali tako, da so segreli glineno opeko in si jo polagali na izvor bolečine ali, še bolje, se stisnili k topli krušni peči in si z gretjem umirili boleči živec ali mišico. Dandanes je to skoraj nemogoče, saj ima le redko kdo izmed nas doma takšno peč ali celo glineno opeko. Lahko pa se na tovrstne težave pripravimo na bolj moderen način … Vse o tem se bomo naučili v tej izdaji revije Bodi eko.

- Oglas -

Poporodna depresija: kako se po porodu ponovno postaviti na noge

Kaj je poporodna depresija in kaj baby blues? Za baby bluesom zboli približno 70 odstotkov nosečnic, to je obdobje takoj po porodu. Pojavi se v tednu po porodu in se kaže z jokom, žalostjo, labilnim vedenjem, slabo koncentracijo, razdražljivostjo, anksioznostjo, strahom. Ženska postane neješča, slabo spi. To obdobje se uredi v nekaj tednih, je obdobje prilagajanja na novi ritem življenja, ženska se počuti odtujeno od svojega telesa, od svojega vsakdana, zdi se ji, da ne živi več zase, ampak da je stoodstotno na razpolago nekomu drugemu …

Premagajte napihnjenost in zaživite bolj zdravo

Napihnjenost je kriva za precej neprijetnih občutkov, vpliva pa lahko tudi na vašo samozavest. Čeprav preživite ogromno časa v telovadnici, lahko o ravnem trebuhu le sanjate, dokler se ne znebite napihnjenosti. Tako vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov, kako odpraviti to težavo. Na koncu pa vas čaka še nekaj predlogov, kako zamenjati manj zdrava in zelo kalorična živila s takšnimi, ki so precej bolj prijazna do vašega zdravja in postave …

PMS: lahko nam kvari kakovost življenja

Ko sem razmišljala o temi svojega pisanja za ta mesec, me je prešinilo, da se še nisem lotila težave, zaradi katere k meni prihaja zares veliko žensk vseh starosti. Težave, ob kateri nekatere samo zamahnejo z roko, češ da to ni nič; spet drugim pa zelo otežuje življenje. Konec koncev to nadlogo zelo dobro občutijo tudi moški, saj se spopadajo s posledicami, ki jih prinaša. Govorim o PMS! Katere težave lahko prinese, kateri so glavni vzroki za PMS in kako si lahko pomagamo, boste izvedeli v oktobrski izdaji revije Bodi eko.

Maja Štamol Droljc: Srečo je treba spustiti k sebi

Vile rojenice so pri nekaterih ljudeh bolj, pri drugih pa manj radodarne s svojimi darovi. Maji Štamol so v zibelko položile kopico lepih stvari, iz katerih je z veliko srčnosti in garanja zgradila svojo zgodbo o sreči in uspehu. Priznava, da ni bilo vedno lahko. A je ostala z obema nogama trdno na tleh, skromna, inovativna in globoko hvaležna za vse lepo, kar se ji (je) dogaja(lo) v življenju. Pred kratkim je srečala Abrahama in to je imenitna priložnost za inventuro ter kovanje načrtov za naprej. Oblikovalka nam je posebej za Bodi eko zaupala nekaj najbolj iskrenih podrobnosti iz svojega zares pestrega življenja.

- Oglas -

Marinka Lampreht: Drevesa nas učijo živeti

Upokojenko in voditeljico delavnic o drevesih Marinko Lampreht iz Slovenj Gradca je ljubezen do dreves vodila po vsem svetu. Obiskala je  različne države, od Brazilije, Sokotre v Jemnu, Madeire do Norveške, Španije, kjer je šla na romarsko pot Camino, in nazadnje vse do  Kambodže, kamor je odpotovala zaradi slovitih templjev Angkorja, kjer mogočna drevesa preraščajo stare zgradbe. V Sloveniji in na Hrvaškem že vrsto let vodi delavnice o zdravilni energiji dreves za vse generacije. Z znanjem in predano ljubeznijo veliko prispeva k ozaveščanju ljudi o pomenu dreves in v času, ko prevladuje izkoriščevalski odnos do narave, opozarja, da je gozd predvsem učilnica, drevesa pa so veliki učitelji, ki nam prinašajo sporočila. Če si seveda za to vzamemo čas in jim znamo prisluhniti.

Vse to in se več boste našli v oktobrski izdaji revije Bodi eko.

Nova številka v prodaji od četrtka, 27. 9. 2018.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

.

NAJNOVEJŠE