0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, Februar 2023

Revija Bodi eko, Februar 2023

Stajka Skrbinšek: »Z boleznijo sem dobila priložnost, da ugotovim, kdo sem.«

»Imamo dve življenji; drugo se začne, ko se zavemo, da imamo samo eno,« pospremi Stajkino knjigo kitajski modrec Konfucij. Moramo res zboleti, da v sebi poiščemo odgovore na vprašanja: Od kod sem? Kdo sem? Zakaj sem? Kako sem in kam grem? Kaj je torej smisel življenja in zakaj smo prav vsi na tem potovanju od rojstva do smrti – tukaj in zdaj – tako zelo neprecenljivi v svojem poslanstvu? Da se s površja vsega, pogosto tako balastnega, poglobimo v svoje bistvo in polnokrvno zaživimo?

Naročite se na revijo in izberite darilo >

Sindrom prepustnega črevesja lahko povzroči ogromno škode

Mnenja glede tega, ali je sindrom prepustnega črevesja »prava bolezen«, so še vedno precej deljena, toda zdi se, da tudi vse več strokovnjakov priznava, da teorija ni povsem neosnovana. Za kaj natančno torej gre, kakšni so simptomi in kako si lahko pomagate, če sumite, da je vaše črevesje precej bolj prepustno, kot bi bilo dobro?

Nutritarianska dieta za zavestno in zdravo prehranjevanje

Hrana ni več iste kakovosti, kot je bila pred stotimi leti. Zaradi intenzivnega kmetijstva je zemlja oropana hranilnih snovi, uživa se veliko industrijsko predelane hrane, praznih kalorij in vse manj živil, bogatih z nutrienti, ki lahko nahranijo lačne celice. Vse več nam primanjkuje različnih mikrohranil in zaradi tega prihaja do različnih zdravstvenih težav. Zato je ključnega pomena zavestno prehranjevanje. Nutritarianska dieta je ravno to, zavestno uživanje čim manj procesiranih živil, bogatih s kakovostnimi makro in mikro nutrienti in vlakninami.

AJURVEDA – čarobnost modrega življenja

Naše naravno ravnovesje sestavljajo zdravje, sreča in notranji občutek dobrega počutja. Zdravje lahko opredelimo kot telo brez strupov, miren um, mirna in srečna čustva, učinkovito izločanje odpadkov in normalno delovanje organov. V natrpanem, stresnem in onesnaženem svetu naši fizični in duševni sistemi kopičijo strupe, ki poslabšajo delovanje organizma.

Energijska pismenost za domačo rabo

Pismenost v širšem pomenu besede se ne nanaša zgolj na branje, pisanje in razumevanje besedil, temveč na splošno razumevanje.

Mnogi energijsko nepismeni so ujeti v predsodke in urbane legende, živijo v preteklosti ali pa verjamejo šarlatanom. Tudi zanje ni prepozno, da spregledajo.

Današnje stavbe so drugačne od tradicionalnih, bivalne zahteve in pričakovanja tudi. Še vedno se najdejo »poznavalci«, ki trdijo, da so sodobni stavbni sistemi zgolj kaprica Bruslja, češ da so njihovi predniki živeli v stavbah brez toplotne izolacije, z netesnimi enojnimi okni, brez prezračevanja, brez centralnega ogrevanja … Res so tako živeli, vendar pozimi v spalnici ni bilo toplo, temveč so bili veseli, da je bilo nad ničlo …

Dobrobiti mediteranske diete

Mediteranska dieta je način prehranjevanja in način življenja ljudi, ki živijo blizu Sredozemskega morja. Govorimo o ljudeh, ki živijo v južni Italiji, Grčiji, Turčiji in Španiji. Mediteranska dieta v bistvu ni ravno dieta, kot mi to razumemo, temveč vseživljenjski način prehranjevanja in življenja.

Boleče grlo – najpogostejši vzroki in kako si lahko pomagamo

Vneto in boleče grlo je v hladnejših mesecih precej pogosta težava, in ko nas doleti, se šele zavemo, kolikokrat v resnici na dan požremo slino. V ustni votlini na srečo živijo številni mikroorganizmi v biološkem ravnovesju, ki pa se lahko tudi poruši. Običajno se to zgodi, ko je naš imunski sistem oslabljen in ga povzročitelji bolezni premagajo. Kako si lahko pomagamo sami?

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -