Revija Bodi ekoResnična zgodba: Ko je otrok alergičen skoraj na vse …

Resnična zgodba: Ko je otrok alergičen skoraj na vse …

MORDA VAS ZANIMA

Vesna do rojstva svojega sina Alekseja ni pretirano razmišljala o hrani in o tem, kaj se znajde na njenem krožniku. Po njegovem rojstvu pa se je njeno življenje in življenje cele družine postavilo na glavo. Aleksej je bil namreč hud alergik – težavo so mu povzročala praktično vsa živila. Vesna je bila obupana, saj sploh ni vedela, kako naj se loti svoje prehrane, pozneje pa tudi prehrane malega Alekseja. Poskusila je praktično vse in na srečo so se Aleksejeve težave umirile. Čeprav je bila izkušnja težka in travmatična, Vesna nanjo gleda kot na veliko darilo, ki ji je popolnoma spremenilo življenje. Na bolje.

- Oglas -

resnicna

Vesna, mesec dni po rojstvu vašega sina so ugotovili, da je alergičen na kopico živil. Lahko bi ga preprosto prenehali dojiti, ampak vi ste se odločili, da boste raje ugotovili, kaj otroku škoduje in kaj ne. Verjetno je bilo takrat vse skupaj za vas velik šok. Kako ste se spopadli z vsem skupaj?
To, da je Aleksej alergičen na kopico živil, smo opazili doma. Takrat je bil star približno mesec in pol. Približno takrat se dojenčkova koža začne čistiti, ampak pri Alekseju se je izpuščaj samo širil, namesto da bi se stanje umirilo – temu ni bilo videti konca in vedela sem, da nekaj ni v redu. Izpuščaji so se z ličk širili na prsni koš ter roke in noge. Šli smo k zdravniku in tam so nam povedali, da gre skoraj zagotovo za alergijo na kravje mleko. Tega sem se sama že tako ali tako izogibala, saj sem nekje prebrala, da lahko pri dojenčkih povzroča krče …

Celoten članek si lahko preberete v decembrski reviji Bodi eko >>

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×