Regrat po primorsko

    Ste vedeli, da regrat lahko tudi kuhamo? Če nam surov ne gre po grlu, če smo nabrali že malce starejši regrat ali pa če bi preprosto radi malce zamenjali, si privoščimo regrat po primorsko. S sladkorjem in kisom ter limoninim sokom nevtraliziramo izrazito grenkobo, s kuhanjem pa zmehčamo vlaknato strukturo regrata. Rezultat je zelenjavna omaka za sladokusce.

    Regrat po primorsko

    Sestavine za 4 osebe:

    • Sofrito ali zelenjavni podmet
    • 2 jž pinjol
    • 300 g očiščenega regrata
    • 3 čž rjavega sladkorja
    • Nekaj kapljic balzamičnega kisa
    • Nekaj kapljic limoninega soka
    • Sol in sveže mleti poper

    Priprava:

    1. Zelenjavni podmet pripravimo po navodilu iz Leksikona Zelenega ponedeljka. Na koncu mu dodamo še pinjole.
    2. Na pražen podmet stresemo regrat in mešamo, da oveni.
    3. Dodamo sladkor, kis in limonin sok, zalijemo z malo vroče vode in kuhamo približno 30 minut. Po potrebi dodajamo vodo.
    4. Na koncu posolimo in popopramo in še enkrat temeljito premešamo, da se okusi prepojijo.
    5. Regrat po primorsko se dobro poda k krompirju v »škartocu« ali drugim jedem blagega, tudi sladkastega okusa.
    Povejte svoje mnenje - kometirajte