Lepota & KozmetikaRdeča pesa za izdelavo balzama oz. rdečila za ustnice

Rdeča pesa za izdelavo balzama oz. rdečila za ustnice

MORDA VAS ZANIMA

Bi želeli kar sami izdelati negovalni balzam, ki bi vaše ustnice obenem obarval v rahlo rožnat oziroma rdečkast odtenek? Nič lažjega. Potrebujete zgolj dve sestavini: rdečo peso in kokosovo olje. Postopek je zelo preprost, balzam, ki je hkrati tudi rdečilo, pa je izjemno učinkovit pri preprečevanju suhih in razpokanih ustnic. Hkrati se z njim izognete tudi številnim potencialno škodljivim snovem, ki se nemalokrat znajdejo v balzamih, predvsem pa rdečilih iz trgovine.

- Oglas -

Balzam za ustnice iz rdeče pese

Prvi korak: priprava pesinega soka

Za začetek potrebujete srednje veliko peso. Najprej jo dobro operite in olupite, nato pa jo narežite na manjše kose in zmešajte v kuhinjskem mešalniku brez dodatka vode. Iz pese nato iztisnite sok, pri čemer si lahko pomagate z gazo. Bodite previdni, da preprečite madeže na oblačilih in na delovni površini. Seveda lahko sok izdelate tudi v sokovniku, če ga imate. Sok nato prelijte v čist steklen kozarec, ki ga shranjujte v hladilniku.

Drugi korak: dodajanje kokosovega olja

Manjšo količino pesinega soka zdaj prelijte v dobro očiščeno posodico. Preostanek soka shranite za poznejšo uporabo ali za pitje. Nato počasi dodajajte rahlo staljeno kokosovo olje in vsakič dobro premešajte. Več kokosovega olja pomeni manj intenziven odtenek. Tako lahko sami izbirate, kako intenzivno barvo rdečila želite. Na koncu sestavini še enkrat dobro premešajte. Posodico z balzamom postavite v hladilnik, da se vsebina strdi. Nato lahko začnete z uporabo. Presenečeni boste nad tem, kako mehke bodo vaše ustnice in kako čudovite barvne odtenke lahko pričara pesa, ki bo obenem oskrbela kožo na vaših ustnicah s številnimi koristnimi snovmi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×