0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliRazstava o človekovem odnosu do živali

Razstava o človekovem odnosu do živali

MORDA VAS ZANIMA

Slovenska društva za zaščito živali so v sodelovanju z Narodno in univerzitetno knjižnico (NUK) pripravila razstavo o človekovem odnosu do živali. Odprtje razstave bo na predvečer Svetovnega dneva živali, v ponedeljek, 3. oktobra 2011, ob 20. uri, v avli pred Veliko čitalnico NUK.

- Oglas -

Odprtje razstave bo pospremil nastop violinistke Anje Bukovec. Programu bo sledilo druženje ob zakuski. Razstava bo na ogled v Kavarni NUK do 29. oktobra 2011.

RazstavaZaščita živali ni novodobna zamisel, temveč sega daleč v preteklost tako v tujini kot na slovenskih tleh. V Narodni in univerzitetni knjižnici je na voljo bogat izbor strokovne literature in leposlovja o človekovem odnosu do živali, med drugim tudi prve brošure slovenskih društev za varstvo živali iz 19. stoletja. V dialogu z raznoliko literaturo s tega področja je v duhu Svetovnega dneva živali nastala tudi pričujoča razstava, s katero želijo društva predstaviti svoje delovanje in čim širši spekter vprašanj, ki tematizirajo odnos človeka do živali:- Testiranje na živalih, poboji živali v imenu modne industrije, trgovina z ogroženimi prostoživečimi živalskimi vrstami, zadrževanje divjih živali v ujetništvu (Društvo za zaščito živali Ljubljana)

  • Skrb za zapuščene živali (Žverca, društvo za pomoč živalim)
  • Problematika prostoživečih mačk (Društvo Mačjelovka)
  • Neodgovorno skrbništvo in mučenje živali (Društvo za zaščito živali Pomurja)
  • Odgovorna odločitev za ljubljenčka (Zverinice – Društvo ljubiteljev dihurjev)
  • Dostojno življenje rejnih živali (Društvo prijateljev živali Severne Primorske)

Razstavo si bo do 29.10.211 mogoče ogledati vsak delavnik med 8. in 20. uro ter ob sobotah med 9. in 14. uro. Vabljeni!

- Oglas -

Fotografija iz glasila Prijatelj živali (1933)

.

NAJNOVEJŠE