0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRazširjene pore na obrazu: kako se jih znebiti?

Razširjene pore na obrazu: kako se jih znebiti?

MORDA VAS ZANIMA

Močno razširjene pore so zelo pogosta težava. Poleg tega, da niso najbolje estetske, se lahko v prekomerno razširjenih porah kopiči precej umazanije. Sčasoma to privede do mozoljčkov in aken. Možni so različni razlogi, zaradi katerih prihaja do razširjenih por. Eden izmed njih je prepogosta izpostavljenost UV-žarkom brez ustrezne zaščite, kar lahko upočasni tvorbo kolagena in zmanjša elastičnost kože, zaradi česar se pore razširijo.

- Oglas -

Zakaj nastanejo razširjene pore?

Težave s pretirano razširjenimi porami so včasih povezane tudi s hormonskim neravnovesjem v telesu, prekomernim stresom ali pa z neustrezno nego kože. Kozmetična industrija sicer danes ponuja ogromno možnosti, kako se znebiti zelo razširjenih por na obrazu. Vendar pa za razširjene pore obstajajo tudi mnogo preprostejše, naravnejše – in cenejše – rešitve. Zelo učinkovite sestavine za odpravo te težave lahko namreč najdete kar v svoji kuhinji …

Kocke ledu

Led deluje kot naravni tonik za kožo. Poskrbi, da je koža bolj napeta in da so razširjene pore manj izrazite. Pomaga tudi pri pospeševanju prekrvavitve, hkrati pa odstranjuje ostanke maščobe, zaradi katerih je vaša koža pretirano sijoča. Ledu ne nanašajte neposredno na kožo, ampak kocke najprej zavijte v čisto krpo, ki jo nato 15 minut nežno pritiskajte na problematične dele na obrazu. Postopek ponavljajte dvakrat dnevno.

Jabolčni kis

Odličen naravni tonik za vašo kožo je tudi jabolčni kis. Ta namreč zožuje pore in preprečuje, da bi se v njih kopičile nečistoče. Pomaga tudi pri uravnavanju pH-ja kože. Kis najprej zmešajte z vodo, in sicer v razmerju 1 : 1. V mešanico nato pomakajte košček bombažne vate in tako nanesite tekočino po celotnem predelu obraza. Po 10 minutah izperite s toplo vodo. Naravni tonik iz jabolčnega kisa uporabite vsak večer pred spanjem, po tem, ko ste kožo temeljito očistili.

- Oglas -

Kumarični sok

V poletnih mesecih imamo na voljo ogromno svežih kumar, so lahko koristne med drugim tudi za razširjene pore, sja nam pomagajo pri zapiranju por na obrazu in pri prekomerno mastni koži. Antioksidanti, ki jih vsebujejo kumare, pa bodo poskrbeli tudi za upočasnitev staranja vaše kože. Kumare najprej naribajte. Nato jih stresite v čisto vrečko za pranje občutljivega perila in iztisnite sok. Kumarični sok položite v hladilnik za nekaj ur, da se ohladi. Nato ga s koščkom vate nanesite na očiščeno kožo. Počakajte vsaj20 minut, preden ga izperete.

Soda bikarbona

Pri pretirano razširjenih porah je nujen tudi reden piling kože. Če iščete predvsem naravne možnosti, je ena najboljših izbir soda bikarbona. Dodajte ji malce vode, da dobite gosto pasto, ki jo nato nanesite na obraz. Kožo nežno zmasirajte. Pustite delovati še 10 minut, preden izperete. Piling s sodo bikarbono si lahko privoščite največ dvakrat tedensko, sicer lahko postane vaša koža pretirano suha, kar tudi ni dobro, če imate razširjene pore, saj lahko postanejo še bolj vidne.

Preverite tudi: Zamašene pore: 3 učinkovite naravne rešitve

.

NAJNOVEJŠE