To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaRastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

Rastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

MORDA VAS ZANIMA

V vsakem stanovanju, novem ali starem, se pojavljajo škodljive snovi, ki so večinoma nevidne prostemu očesu. Nahajajo se v barvah, plastiki, preprogah, čistilnih sredstvih in številnih drugih materialih. Ste vedeli, da se jih lahko znebite z določenimi rastlinami, ki čistijo zrak?

- Oglas -

Med škodljivimi snovmi, ki se pojavljajo v vašem domu, so tri najpogostejše – to so: formaldehidi (tepihi, prevleke, lepila in barve), benzen (plastika, sintetična vlakna, pesticidi) in trikloretileni (razredčila, lepila). Katere rastline vam lahko pomagajo pri njihovem odstranjevanju?

spatifil - samolist

Spatifil

To je rastlina, ki spada med lilijevke. Za svojo rast potrebuje svetlobo in primerno vlažnost zemlje. Spomladi in poleti jo je treba gnojiti s tekočim gnojilom. Spatifil ali samolist Učinkovito odstranjuje formaldehide, benzen, trikloretilen, ksilen in amonijak.

Drecena

Uspeva tudi v manj svetlih prostorih. V spomladanskih in poletnih mesecih mu je treba dodajati tekoče gnojilo. Uspešno odstranjuje formaldehid, kisline, trikloretilen, benzen.

Bambusova palma

- Oglas -

Za rast potrebuje svetel prostor, ne pa neposredne sončne svetlobe. Priporočljivo je gnojenje s tekočim gnojilom v poletnih mesecih. Odstranjuje: formaldehid, ksilene, kloroform in ogljikov monoksid.

Bršljan

Ta zimzelena rastlina za svojo rast ne potrebuje veliko svetlobe. Poleg odstranjevanja benzena, trikloretilenov ter ogljikovega monoksida je zelo dragocena za zmanjševanje alergenov v plesni.

Fikus

Za svojo rast fikus potrebuje precej svetlobe in primerno vlažnost zemlje. Priporoča se gnojenje s tekočim dušikovim gnojilom enkrat na mesec. Je najboljši odstranjevalec formaldehida iz zraka. Uspešen pa je tudi pri odstranjevanju trikloretilenov in ogljikovega monoksida.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×