Zdravje & prehranaRastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

Rastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

MORDA VAS ZANIMA

V vsakem stanovanju, novem ali starem, se pojavljajo škodljive snovi, ki so večinoma nevidne prostemu očesu. Nahajajo se v barvah, plastiki, preprogah, čistilnih sredstvih in številnih drugih materialih. Ste vedeli, da se jih lahko znebite z določenimi rastlinami, ki čistijo zrak?

- Oglas -

Med škodljivimi snovmi, ki se pojavljajo v vašem domu, so tri najpogostejše – to so: formaldehidi (tepihi, prevleke, lepila in barve), benzen (plastika, sintetična vlakna, pesticidi) in trikloretileni (razredčila, lepila). Katere rastline vam lahko pomagajo pri njihovem odstranjevanju?

spatifil - samolist

Spatifil

To je rastlina, ki spada med lilijevke. Za svojo rast potrebuje svetlobo in primerno vlažnost zemlje. Spomladi in poleti jo je treba gnojiti s tekočim gnojilom. Spatifil ali samolist Učinkovito odstranjuje formaldehide, benzen, trikloretilen, ksilen in amonijak.

Drecena

Uspeva tudi v manj svetlih prostorih. V spomladanskih in poletnih mesecih mu je treba dodajati tekoče gnojilo. Uspešno odstranjuje formaldehid, kisline, trikloretilen, benzen.

Bambusova palma

- Oglas -

Za rast potrebuje svetel prostor, ne pa neposredne sončne svetlobe. Priporočljivo je gnojenje s tekočim gnojilom v poletnih mesecih. Odstranjuje: formaldehid, ksilene, kloroform in ogljikov monoksid.

Bršljan

Ta zimzelena rastlina za svojo rast ne potrebuje veliko svetlobe. Poleg odstranjevanja benzena, trikloretilenov ter ogljikovega monoksida je zelo dragocena za zmanjševanje alergenov v plesni.

Fikus

Za svojo rast fikus potrebuje precej svetlobe in primerno vlažnost zemlje. Priporoča se gnojenje s tekočim dušikovim gnojilom enkrat na mesec. Je najboljši odstranjevalec formaldehida iz zraka. Uspešen pa je tudi pri odstranjevanju trikloretilenov in ogljikovega monoksida.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×