Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaRastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

Rastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

MORDA VAS ZANIMA

V vsakem stanovanju, novem ali starem, se pojavljajo škodljive snovi, ki so večinoma nevidne prostemu očesu. Nahajajo se v barvah, plastiki, preprogah, čistilnih sredstvih in številnih drugih materialih. Ste vedeli, da se jih lahko znebite z določenimi rastlinami, ki čistijo zrak?

- Oglas -

Med škodljivimi snovmi, ki se pojavljajo v vašem domu, so tri najpogostejše – to so: formaldehidi (tepihi, prevleke, lepila in barve), benzen (plastika, sintetična vlakna, pesticidi) in trikloretileni (razredčila, lepila). Katere rastline vam lahko pomagajo pri njihovem odstranjevanju?

spatifil - samolist

Spatifil

To je rastlina, ki spada med lilijevke. Za svojo rast potrebuje svetlobo in primerno vlažnost zemlje. Spomladi in poleti jo je treba gnojiti s tekočim gnojilom. Spatifil ali samolist Učinkovito odstranjuje formaldehide, benzen, trikloretilen, ksilen in amonijak.

Drecena

Uspeva tudi v manj svetlih prostorih. V spomladanskih in poletnih mesecih mu je treba dodajati tekoče gnojilo. Uspešno odstranjuje formaldehid, kisline, trikloretilen, benzen.

Bambusova palma

- Oglas -

Za rast potrebuje svetel prostor, ne pa neposredne sončne svetlobe. Priporočljivo je gnojenje s tekočim gnojilom v poletnih mesecih. Odstranjuje: formaldehid, ksilene, kloroform in ogljikov monoksid.

Bršljan

Ta zimzelena rastlina za svojo rast ne potrebuje veliko svetlobe. Poleg odstranjevanja benzena, trikloretilenov ter ogljikovega monoksida je zelo dragocena za zmanjševanje alergenov v plesni.

Fikus

Za svojo rast fikus potrebuje precej svetlobe in primerno vlažnost zemlje. Priporoča se gnojenje s tekočim dušikovim gnojilom enkrat na mesec. Je najboljši odstranjevalec formaldehida iz zraka. Uspešen pa je tudi pri odstranjevanju trikloretilenov in ogljikovega monoksida.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×