0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

Rastline, ki odstranijo škodljive snovi iz vašega doma

MORDA VAS ZANIMA

V vsakem stanovanju, novem ali starem, se pojavljajo škodljive snovi, ki so večinoma nevidne prostemu očesu. Nahajajo se v barvah, plastiki, preprogah, čistilnih sredstvih in številnih drugih materialih. Ste vedeli, da se jih lahko znebite z določenimi rastlinami, ki čistijo zrak?

- Oglas -

Med škodljivimi snovmi, ki se pojavljajo v vašem domu, so tri najpogostejše – to so: formaldehidi (tepihi, prevleke, lepila in barve), benzen (plastika, sintetična vlakna, pesticidi) in trikloretileni (razredčila, lepila). Katere rastline vam lahko pomagajo pri njihovem odstranjevanju?

spatifil - samolist

Spatifil

To je rastlina, ki spada med lilijevke. Za svojo rast potrebuje svetlobo in primerno vlažnost zemlje. Spomladi in poleti jo je treba gnojiti s tekočim gnojilom. Spatifil ali samolist Učinkovito odstranjuje formaldehide, benzen, trikloretilen, ksilen in amonijak.

- Oglas -

Drecena

Uspeva tudi v manj svetlih prostorih. V spomladanskih in poletnih mesecih mu je treba dodajati tekoče gnojilo. Uspešno odstranjuje formaldehid, kisline, trikloretilen, benzen.

Bambusova palma

Za rast potrebuje svetel prostor, ne pa neposredne sončne svetlobe. Priporočljivo je gnojenje s tekočim gnojilom v poletnih mesecih. Odstranjuje: formaldehid, ksilene, kloroform in ogljikov monoksid.

Bršljan

Ta zimzelena rastlina za svojo rast ne potrebuje veliko svetlobe. Poleg odstranjevanja benzena, trikloretilenov ter ogljikovega monoksida je zelo dragocena za zmanjševanje alergenov v plesni.

Fikus

Za svojo rast fikus potrebuje precej svetlobe in primerno vlažnost zemlje. Priporoča se gnojenje s tekočim dušikovim gnojilom enkrat na mesec. Je najboljši odstranjevalec formaldehida iz zraka. Uspešen pa je tudi pri odstranjevanju trikloretilenov in ogljikovega monoksida.

.

NAJNOVEJŠE