DomovZdravi ReceptiBrez glutenaPuhaste jabolčne rezine brez glutena

Puhaste jabolčne rezine brez glutena

- Oglas -

Želite pripraviti sladico brez glutena? Preizkusite puhaste jabolčne rezine, ki se kar stopijo v ustih in se jih bodo razveselili tudi tisti bolj izbirčni.

SESTAVINE (8 kosov)

TESTO:

  • 450 g moke brez glutena
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 150 g sladkorja
  • 250 g maslo + nekaj za namastitev pekača
  • 4 rumenjaki
  • sladkor v prahu za posip

NADEV:

  • 1 kg jabolk
  • sok 1 limone
  • 1/2 žlice cimeta
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 30 g sladkorja (po želji)
  • sneg iz beljakov (4 beljaki, 100 g sladkorja, sol)

PRIPRAVA

  1. Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu, dodamo koščke masla in rumenjake. Zamesimo testo, ga pokrijemo s prozorno folijo za shranjevanje živil in postavimo v hladilnik.
  2. Pripravimo nadev: jabolka olupimo, izkoščičimo in narežemo na rezine. Stresemo jih v skledo, prelijemo z limoninim sokom, začinimo s cimetom in vaniljevo aromo ter po želji dodamo še sladkor.
  3. Vzamemo 2/3 testa, 1/3 damo v zamrzovalnik. Pekač obložimo s pomaščenim papirjem za peko in nanj položimo razvaljano testo. Pečico segrejemo na 170 °C in pečemo 15 minut. Testo vzamemo iz pečice in ga obložimo z jabolčno mešanico.
  4. Beljake, sladkor in sol stepemo v trd sneg. Razporedimo ga po pecivu in potresemo s sladkorjem v prahu. Po vrhu naribamo zamrznjeno testo. Pečemo še 15-20 minut. Ohladimo in razrežemo na poljubno velike kose.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI