- Oglas -
Želite pripraviti sladico brez glutena? Preizkusite puhaste jabolčne rezine, ki se kar stopijo v ustih in se jih bodo razveselili tudi tisti bolj izbirčni.
SESTAVINE (8 kosov)
TESTO:
- 450 g moke brez glutena
- 1 žlica pecilnega praška
- 150 g sladkorja
- 250 g maslo + nekaj za namastitev pekača
- 4 rumenjaki
- sladkor v prahu za posip
NADEV:
- 1 kg jabolk
- sok 1 limone
- 1/2 žlice cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- 30 g sladkorja (po želji)
- sneg iz beljakov (4 beljaki, 100 g sladkorja, sol)
PRIPRAVA
- Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu, dodamo koščke masla in rumenjake. Zamesimo testo, ga pokrijemo s prozorno folijo za shranjevanje živil in postavimo v hladilnik.
- Pripravimo nadev: jabolka olupimo, izkoščičimo in narežemo na rezine. Stresemo jih v skledo, prelijemo z limoninim sokom, začinimo s cimetom in vaniljevo aromo ter po želji dodamo še sladkor.
- Vzamemo 2/3 testa, 1/3 damo v zamrzovalnik. Pekač obložimo s pomaščenim papirjem za peko in nanj položimo razvaljano testo. Pečico segrejemo na 170 °C in pečemo 15 minut. Testo vzamemo iz pečice in ga obložimo z jabolčno mešanico.
- Beljake, sladkor in sol stepemo v trd sneg. Razporedimo ga po pecivu in potresemo s sladkorjem v prahu. Po vrhu naribamo zamrznjeno testo. Pečemo še 15-20 minut. Ohladimo in razrežemo na poljubno velike kose.
- oglas -