- Oglas -
Pečen ječmen z gobami in dimljenim tofujem je bogata, nasitna jed, polna arom in teksture, ki spominja na rustikalno udobje domače kuhinje. Odlična kot samostojno glavno kosilo ali večerja, postrežena s solato.
Sestavine (4 porcije):
- 300 g ječmena
- sol
- 100 g suhih gob
- 5 strokov česna
- 2 čebuli
- 150 g dimljenega tofuja
- olje
- mleti poper
- suhi majaron
Priprava:
- Ječmen izperite pod hladno vodo, nato pa ga vsujte v vrelo vodo, ki ste jo pred tem solili, in ga skuhajte, upoštevajoč navodila na pakiranju. Na koncu ječmen odcedite.
- Gobe namočite v hladni vodi, da nabreknejo. Olupite česen in čebulo, ki jo nasekljajte. Dimljen tofu narežite na majhne koščke. Odcedite gobe in jih po potrebi narežite na manjše koščke. Vodo, v kateri ste namakali gobe, prihranite za pozneje.
- V ponvi segrejte olje, na katerem popražite tofu in čebulo. Dodajte gobe, ki jih prav tako popražite, nato pa še ječmen in vodo, v kateri so se namakale gobe. Začinite s soljo, poprom, strtim česnom in majaronom ter mešanico segrejete.
- Namastite pekač, po katerem razporedite ječmen z dodatki. Pecite 40 minut pri temperaturi 180 °C, da postane skorjica zlato zapečena. Postrezite s solato ali z vloženo zelenjavo.
- oglas -