0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPripravite si svoje magnezijeve kroglice

Pripravite si svoje magnezijeve kroglice

MORDA VAS ZANIMA

Magnezij je izjemno pomemben za normalno delovanje našega živčnega sistema. Pomanjkanje magnezija so povezali s slabim zdravjem srca, diabetesom in kronično utrujenostjo. Če se vam zdi, da vam primanjkuje magnezija, poskusite z uživanjem hrane, ki je bogata s tem mineralom.

- Oglas -

Kakšno vlogo ima magnezij v telesu?

Magnezij v telesu sodeluje  pri delovanju mišic in živčevja- pomaga pri prenosu dražljajev na živčnih sinapsah in pri krčenju mišic.  Prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, ravnotežju elektrolitov, sproščanju energije pri presnovi, delovanju živčnega sistema,  delovanju mišic, psihološkem delovanju in pri ohranjanju zdravih kosti.

Z uživanjem magnezija pa vseeno ne smete pretiravati, saj visoki odmerki povzročajo drisko, slabost, izgubo apetita, šibkost mišic, psihične težave, oteženo dihanje, zelo znižan krvni pritisk in nereden srčni utrip. Še posebej so previsoki odmerki magnezija nevarni za ljudi, ki imajo oslabljeno delovanje ledvic.

- Oglas -

Znaki pomanjkanja

Pomanjkanje magnezija lahko povzroča glavobole,  migrene,  utrujenost,  omotičnost, zaspanost, živčnost, vrtoglavico ter bolečine v mišicah in mišične krče.

Hrana, ki vsebuje magnezij

Za dovolj magnezija lahko poskrbite tudi s pravilno in uravnoteženo prehrano. Največ magnezija vsebujejo špinača, bučna semena, mandlji, fižol, avokado, fige, banane in kefir.

Pripravite domač in z magnezijem bogat prigrizek

Magnezijeve kroglice

Sestavine za magnezijeve kroglice:

  • 1 skodelica bučnih semen, surovih,
  • 1 skodelica mandljev,
  • 1/2 skodelice posušenih  fig, sesekljanih,
  • 4 žlice javorjevega sirupa,
  • 4 žlice kokosovega olja,
  • 1/2 avokada, olupljenega,
  • 1/2 žličke Himalajske morske soli,
  • 1 skodelica temne čokolade,
  • 1/2 skodelice mandljev.

Postopek:

Na pekač dajte peki papir. Vse sestavine razen čokolade in mandljev dajte v električni mešalnik in mešajte dokler ne nastane gosta masa. Dodajte čokolado in mešajte, dokler niso vse sestavine povezane.  Iz mase oblikujte kroglice, jih položite na peki papir in dajte v hladilnik, da se ohladijo. Ko so strjene, jih povaljajte v mletih mandljih.

.

NAJNOVEJŠE