0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPripravite si obrazno masko iz jesenskega sadja

Pripravite si obrazno masko iz jesenskega sadja

MORDA VAS ZANIMA

Jeseni uživamo v slastnem grozdju, hruškah, jabolkih in drugem sadju, značilnem za ta letni čas. V tem obdobju kraljujejo tudi buče, ki so nadvse uporabne v kulinariki. Jesensko sadje ne predstavlja samo zdravega in okusnega obroka – uporabite ga lahko tudi za lepotne namene.

- Oglas -

Z bučo nad mastno kožo

Če vas pestijo težave z mastno kožo, kot so mozolji in ogrci, je kot nalašč za vas maska iz buče. Buča namreč vsebuje kopico aktivnih snovi, kot so provitamin A, vitamini B-skupine, vitamin C in oligoelementi.

Priprava: kos bučnega mesa pretlačite in zmešajte z žlico navadnega jogurta. Nanesite na obraz in pustite delovati pol ure. Sperite z mlačno vodo. Ta maska odlično odpravlja ogrce in jo lahko uporablja vsak, ne glede na tip kože.

Jesenska naravna kozmetika

- Oglas -

Z grozdjem do čistejše kože

Grozdje vsebuje ogromno vode, naravnih sladkorjev, sadnih kislin, vitaminov in mineralov. Njegove aktivne sestavine lahko s pridom izkoristite za čistilno masko, ki ji ni para!

Priprava: ta maska je nadvse preprosta. Zanjo potrebujete le nekaj zrelih in opranih črnih grozdov. Zmečkajte jih in jih nanesite na očiščen obraz, vrat in dekolte. Po 15 minutah delovanja sperite z mlačno vodo. Vaša koža bo po tej maski kar zasijala.

Jabolko za mladosten videz

Jabolko je nadvse uporabno v kozmetiki, saj v sebi skriva zakladnico vitamina C, jabolčne in limonske kisline, taninov, proteinov, sladkorjev ter mineralov – žvepla, kalcija, magnezija, fosforja, železa in kalija. Z masko iz jabolka boste na hitro osvežili videz vaše kože, ki bo delovala prerojeno in mladostno.

Priprava: olupljenemu in naribanemu jabolku dodajte limonin sok in žlico medu. Vse skupaj dobro premešajte in nanesite na obraz. Pustite delovati pol ure, nato sperite z mlačno vodo.

- Oglas -

Hruška za manjše pore

Aktivne sestavine v hruški – pektin, minerali, provitamin A ter vitamina B in C – prispevajo k ožjim poram ter s tem k lepšemu videzu kože. Nadvse je primerna za mastno kožo.

Priprava: olupljeno zrelo hruško pretlačite in jo nanesite na obraz, vrat in dekolte. Po pol ure sperite z mlačno vodo.

NAJNOVEJŠE