0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPrimešajte svojemu šamponu sol in se poslovite od mastnih las!

Primešajte svojemu šamponu sol in se poslovite od mastnih las!

MORDA VAS ZANIMA

Ni še minilo niti 24 ur od zadnjega umivanja las, kljub temu pa so lasje že povsem mastni. Vam je težava znana? Ogromno ljudi se spopada s to neprijetnostjo. Pretirano izločanje maščob na lasišču je lahko povezano z genetiko, vašo prehrano, stresom, nepravilno nego in še z mnogimi drugimi vzroki. Vendar pa ni treba, da zapravljate ogromno denarja in časa za preizkušanje izdelkov, ki obljubljajo čudežno odpravo težav kot so mastni lasje! Namesto tega lahko poskusite z zelo preprostim trikom. Poleg povsem običajnega šampona boste potrebovali le še malce soli …

- Oglas -

Šampon in sol

Kako lahko sol pomaga pri odpravljanju pretirano mastnih las?

Sol je nepogrešljiva sestavina v številnih jedeh, ki jih pripravljamo vsak dan, vendar je lahko še mnogo več kot zgolj to. Zelo uporabna je na primer pri izdelavi ekoloških čistil za vaš dom, obenem pa nam pride prav tudi kot alternativa številnim kozmetičnim izdelkom. Ko gre za nego las, je sol koristna predvsem kot sestavina naravnega pilinga. Zrnca pomagajo pri tem, da z lasišča zares odstranimo vse nečistoče in ostanke izdelkov za nego, ki se večkrat nakopičijo na lasišču in tako mašijo pore oziroma mešičke. Seveda pa bo sol poskrbela tudi za odstranjevanje nakopičenih maščob. Nežen piling s soljo bo poleg vsega naštetega pomagal tudi pri pospeševanju prekrvavitve, zato bodo vaši lasje rastli hitreje, izboljšala pa se bo tudi njihova struktura. Zdi se skoraj neverjetno, kako blagodejen vpliv na lase in lasišče ima lahko preprosta sol, vendar ta metoda resnično deluje.

Uporaba soli za manj mastne in bolj zdrave lase

Najprej vzemite manjšo količino šampona, ki mu dodajte 2–3 žlice soli (približno 30–45 gramov). Dobro zmešajte. Lase najprej izperite z vodo, nato pa nanesite mešanico šampona in soli neposredno na lasišče. Poskrbite, da boste prekrili celotno lasišče, ki ga nato nežno zmasirajte. Mešanico razporedite tudi po laseh in počakajte nekaj minut. Izperite s toplo vodo, čisto na koncu pa je dobro uporabiti hladno vodo, ki zapre mešičke in poskrbi za zdrav lesk las. Postopek ponavljajte do dvakrat tedensko. Že po približno mesecu dni boste opazili, da so vaši lasje precej manj mastni, kot so bili včasih.

.

NAJNOVEJŠE