0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Naredi sam (DIY)Pri kašlju pomagajo domače medene pastile

Pri kašlju pomagajo domače medene pastile

MORDA VAS ZANIMA

V hladnejših mesecih pogoste prehlade, gripe in podobne sezonske bolezni rad spremlja tudi nadležen kašelj. Odličen domač blažilec tega simptoma so medene pastile! Ne le, da so učinkovite – so tudi zelo okusne, njihova priprava pa je izjemno preprosta.

- Oglas -

Preprost recept in izdelava domačih medenih pastil

Medene pastile lahko pripravimo iz skodelice rjavega sladkorja in pol skodelice vode. Vodo in sladkor vlijte v posodo, dobro premešajte in postavite na štedilnik. Ko mešanica začne vreti, jo spet premešajte, zmanjšajte ogenj in pustite vreti še 15 do 20 minut.

Mešanico nato ohladite na sobno temperaturo in vanjo vmešajte žlico sveže stisnjenega limoninega soka, žlico medu, po želji pa še cimet, mlete klinčke ali nariban ingver. Še toplo mešanco nato v obliki krogov – bonbonov – pokapajte na peki papir. Bonbone za konec, da se ne sprimejo skupaj, še posipajte s sladkorjem v prahu.

Odlični so tudi zeliščni bonboni

Na podoben način lahko izdelate tudi domače zeliščne bonbone, ki bodo okrepili imunski sistem ter pomagali odpraviti kašelj ali boleče grlo. Postopek je podoben prej opisanemu, le da v vrelo vodo s sladkorjem dodamo še zelišča, denimo timijan, poprovo meto, evkaliptus, lučnik ali pa zeliščni čaj.

.

NAJNOVEJŠE