Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
ZgodbePri 21-letih osivela: »Počutim se bolj zapeljivo, kot kdajkoli prej«

Pri 21-letih osivela: »Počutim se bolj zapeljivo, kot kdajkoli prej«

MORDA VAS ZANIMA

Sara je bila šokirana, ko je opazila, da je osivela in to pri rosnih 21-ih letih, ko bi lasje morali biti na vrhuncu svoje moči. Začela si je barvati lase in to počela 15 let, preden se je odločila, da bo imela naravno barvo las.

sivi lasje zgodba
- Oglas -

»Moji lasje so praktično čez noč osiveli«, pravi Sara Eisenman iz Arizone. »To sem dojemala kot znak staranja in to v obdobju, ko bi morala žareti v soju mladosti«. Lase si je barvala na vsakih 14 dni, da se ni videl siv narastek. Le-tega je barvala tudi z marsikaterimi drugimi pripomočki, denimo voščenkami. Lase si je barvala doma, ni si mogla namreč privoščiti tako pogostega barvanja las v salonu. Lase si je sama pobarvala tudi tik pred rojstvom prvega otroka, saj ni želela, da bi jo vsi, ki bi obiskali novorojenčka, videli s sivimi lasmi. Po rojstvu drugega otroka, Naomi, pa je spremenila svoje razmišljanje. Ugotovila je, da so v življenju pomembnejše stvari kot to, ali ima sveže pobarvane lase ali ne. Pri 37-ih si je prenehala barvati lase. Svoje sive lase je začela dojemati kot krono in počutila se je osvobojeno.

Njen mož Hanan je popolnoma podprl njeno odločitev, medtem ko so ji prijatelji dejali, da bo s sivimi lasmi zagotovo izgledala stara. Ampak ni trajalo dolgo, da jim je dokazala drugače. Proč je vrgla vse barve za lase in se poslužila naravnega izgleda. Ugotovila je, da ima njena naravna barva kljub vsemu nek sijaj, ki ga nobena umetna barva ne more ponoviti.

Sara Eisenman

Sedaj je Sara stara 43 let in ne more biti bolj ponosna na svoj izgled. »To sem izkoristila tudi kot priložnost za korenito preobrazbo, ki se je pokazala na nešteto načinov. Najprej sem začela nositi oblačila, ki sem jih vedno želela nositi, v novih barvah, se igrala z novimi ličili, uporabljala vse vrste modnih dodatkov. Naredil sem mejo med starim in novim ‘jaz’. Tako sem se med tem prehodom v življenju oddaljila od nekaterih negativnih ljudi v svojem življenju, vendar sem bolj živa in zabavna kot kdajkoli prej

Sara Eisenman

Sara pravi, da od sprejetja odločitve, da si ne bo več barvala las, ni niti ene negativne posledice: »Če povzamem, dobesedno ne najdem slabe stvari pri odločitvi, da bom imela svoje naravne sive lase. Ničesar nisem izgubila, razen nekaj prijateljev, ki to v resnici niso bili.  Pridobila sem svobodo, drznost, popolnoma nov odnos do lastne lepote in sebe, boljše zdravje. Nenazadnje delam tudi nekaj dobrega za Zemljo, ker je ne onesnažujem s toksičnimi barvami«.

- Oglas -

»S sivimi lasmi se počutim živahneje, lepše in bolj seksi kot kdajkoli prej. Moja utelešena filozofija je, da se skozi vsako posamezno življenjsko dobo ne staramo toliko, kolikor imamo priložnost nenehno rasti. Če to sprejmemo, leta resnično niso pomembna,« je še dodala Sara.

Preberite tudi: Kaj vaši lasje razkrivajo o vašem zdravju?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×