Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
ZgodbePri 21-letih osivela: »Počutim se bolj zapeljivo, kot kdajkoli prej«

Pri 21-letih osivela: »Počutim se bolj zapeljivo, kot kdajkoli prej«

MORDA VAS ZANIMA

Sara je bila šokirana, ko je opazila, da je osivela in to pri rosnih 21-ih letih, ko bi lasje morali biti na vrhuncu svoje moči. Začela si je barvati lase in to počela 15 let, preden se je odločila, da bo imela naravno barvo las.

sivi lasje zgodba
- Oglas -

»Moji lasje so praktično čez noč osiveli«, pravi Sara Eisenman iz Arizone. »To sem dojemala kot znak staranja in to v obdobju, ko bi morala žareti v soju mladosti«. Lase si je barvala na vsakih 14 dni, da se ni videl siv narastek. Le-tega je barvala tudi z marsikaterimi drugimi pripomočki, denimo voščenkami. Lase si je barvala doma, ni si mogla namreč privoščiti tako pogostega barvanja las v salonu. Lase si je sama pobarvala tudi tik pred rojstvom prvega otroka, saj ni želela, da bi jo vsi, ki bi obiskali novorojenčka, videli s sivimi lasmi. Po rojstvu drugega otroka, Naomi, pa je spremenila svoje razmišljanje. Ugotovila je, da so v življenju pomembnejše stvari kot to, ali ima sveže pobarvane lase ali ne. Pri 37-ih si je prenehala barvati lase. Svoje sive lase je začela dojemati kot krono in počutila se je osvobojeno.

Njen mož Hanan je popolnoma podprl njeno odločitev, medtem ko so ji prijatelji dejali, da bo s sivimi lasmi zagotovo izgledala stara. Ampak ni trajalo dolgo, da jim je dokazala drugače. Proč je vrgla vse barve za lase in se poslužila naravnega izgleda. Ugotovila je, da ima njena naravna barva kljub vsemu nek sijaj, ki ga nobena umetna barva ne more ponoviti.

Sara Eisenman

Sedaj je Sara stara 43 let in ne more biti bolj ponosna na svoj izgled. »To sem izkoristila tudi kot priložnost za korenito preobrazbo, ki se je pokazala na nešteto načinov. Najprej sem začela nositi oblačila, ki sem jih vedno želela nositi, v novih barvah, se igrala z novimi ličili, uporabljala vse vrste modnih dodatkov. Naredil sem mejo med starim in novim ‘jaz’. Tako sem se med tem prehodom v življenju oddaljila od nekaterih negativnih ljudi v svojem življenju, vendar sem bolj živa in zabavna kot kdajkoli prej

Sara Eisenman

Sara pravi, da od sprejetja odločitve, da si ne bo več barvala las, ni niti ene negativne posledice: »Če povzamem, dobesedno ne najdem slabe stvari pri odločitvi, da bom imela svoje naravne sive lase. Ničesar nisem izgubila, razen nekaj prijateljev, ki to v resnici niso bili.  Pridobila sem svobodo, drznost, popolnoma nov odnos do lastne lepote in sebe, boljše zdravje. Nenazadnje delam tudi nekaj dobrega za Zemljo, ker je ne onesnažujem s toksičnimi barvami«.

- Oglas -

»S sivimi lasmi se počutim živahneje, lepše in bolj seksi kot kdajkoli prej. Moja utelešena filozofija je, da se skozi vsako posamezno življenjsko dobo ne staramo toliko, kolikor imamo priložnost nenehno rasti. Če to sprejmemo, leta resnično niso pomembna,« je še dodala Sara.

Preberite tudi: Kaj vaši lasje razkrivajo o vašem zdravju?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×