0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ZgodbePri 21-letih osivela: »Počutim se bolj zapeljivo, kot kdajkoli prej«

Pri 21-letih osivela: »Počutim se bolj zapeljivo, kot kdajkoli prej«

MORDA VAS ZANIMA

Sara je bila šokirana, ko je opazila, da je osivela in to pri rosnih 21-ih letih, ko bi lasje morali biti na vrhuncu svoje moči. Začela si je barvati lase in to počela 15 let, preden se je odločila, da bo imela naravno barvo las.

- Oglas -
sivi lasje zgodba

»Moji lasje so praktično čez noč osiveli«, pravi Sara Eisenman iz Arizone. »To sem dojemala kot znak staranja in to v obdobju, ko bi morala žareti v soju mladosti«. Lase si je barvala na vsakih 14 dni, da se ni videl siv narastek. Le-tega je barvala tudi z marsikaterimi drugimi pripomočki, denimo voščenkami. Lase si je barvala doma, ni si mogla namreč privoščiti tako pogostega barvanja las v salonu. Lase si je sama pobarvala tudi tik pred rojstvom prvega otroka, saj ni želela, da bi jo vsi, ki bi obiskali novorojenčka, videli s sivimi lasmi. Po rojstvu drugega otroka, Naomi, pa je spremenila svoje razmišljanje. Ugotovila je, da so v življenju pomembnejše stvari kot to, ali ima sveže pobarvane lase ali ne. Pri 37-ih si je prenehala barvati lase. Svoje sive lase je začela dojemati kot krono in počutila se je osvobojeno.

Njen mož Hanan je popolnoma podprl njeno odločitev, medtem ko so ji prijatelji dejali, da bo s sivimi lasmi zagotovo izgledala stara. Ampak ni trajalo dolgo, da jim je dokazala drugače. Proč je vrgla vse barve za lase in se poslužila naravnega izgleda. Ugotovila je, da ima njena naravna barva kljub vsemu nek sijaj, ki ga nobena umetna barva ne more ponoviti.

Sara Eisenman

Sedaj je Sara stara 43 let in ne more biti bolj ponosna na svoj izgled. »To sem izkoristila tudi kot priložnost za korenito preobrazbo, ki se je pokazala na nešteto načinov. Najprej sem začela nositi oblačila, ki sem jih vedno želela nositi, v novih barvah, se igrala z novimi ličili, uporabljala vse vrste modnih dodatkov. Naredil sem mejo med starim in novim ‘jaz’. Tako sem se med tem prehodom v življenju oddaljila od nekaterih negativnih ljudi v svojem življenju, vendar sem bolj živa in zabavna kot kdajkoli prej

- Oglas -
Sara Eisenman

Sara pravi, da od sprejetja odločitve, da si ne bo več barvala las, ni niti ene negativne posledice: »Če povzamem, dobesedno ne najdem slabe stvari pri odločitvi, da bom imela svoje naravne sive lase. Ničesar nisem izgubila, razen nekaj prijateljev, ki to v resnici niso bili.  Pridobila sem svobodo, drznost, popolnoma nov odnos do lastne lepote in sebe, boljše zdravje. Nenazadnje delam tudi nekaj dobrega za Zemljo, ker je ne onesnažujem s toksičnimi barvami«.

»S sivimi lasmi se počutim živahneje, lepše in bolj seksi kot kdajkoli prej. Moja utelešena filozofija je, da se skozi vsako posamezno življenjsko dobo ne staramo toliko, kolikor imamo priložnost nenehno rasti. Če to sprejmemo, leta resnično niso pomembna,« je še dodala Sara.

Preberite tudi: Kaj vaši lasje razkrivajo o vašem zdravju?

.

NAJNOVEJŠE